Eenvoudige bekerzege voor vrouwen 1

Dit weekend stond voor ST Beilen/Fit Boys vrouwen 1 de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen op het programma. Thuis nam De Jumbo Mulder-equipe het op tegen Ruinen vrouwen 1. Zij komen uit in een andere vierde wij klasse dan wij.

Na een een aftastende beginfase werd al snel duidelijk dat wij wat makkelijker combineerden dan de bezoekers. Ondanks de nodige kansen duurde het even voordat ST Beilen/Fit Boys de score opende via een aanval door het centrum van het veld: 1-0.

Halverwege de eerste helft verdubbelde de thuisploeg vervolgens haar voorsprong: 2-0. Kort voor rust viel ook nog een derde treffer. Na een snelle uittrap van de doelvrouw stoomde een centrale verdediger van de thuisploeg het hele veld over, waarna zij in het strafschopgebied van Ruinen onreglementair werd gestuit. De strafschop die volgde schoot ze vervolgens zelf beheerst raak: 3-0.

Ook in de tweede helft bepaalde De Jumbo Mulder-equipe wat er gebeurde en mocht Ruinen nog enige hoop op een goede uitslag gehad hebben dan maakte de spits van de thuisploeg met een succesvolle volley daar een einde aan: 4-0. Uiteindelijk voerden de bezoekers de score op naar 6-0. Tegenstander Ruinen creëerde nauwelijks kansen, maar wist in de slotfase wel een eretreffer te maken: 6-1.

Kortom, een prima overwinning met af en toe goed veldspel. Komende zaterdag staat de tweede bekerwedstrijd op het programma. Dan speelt ST. Beilen/Fit Boys om 10.30 uur uit tegen Pesse vrouwen 2.