Wedstrijdverslag G.S.F.V. Drs Vijfje VR7 – ST BeilenFitboys Vr1

G.S.F.V. Drs Vijfje VR7 – ST BeilenFitboys Vr1

Er was eens heel heel lang geleden een groepje vriendinnen en een leider die met het idee kwamen om een zaalteam te beginnen. Gewoon lekker wedstrijden spelen en puur voor de gezelligheid.

Was het gewoon een leuk idee, of zou het ook ooit eens werkelijkheid gaan worden? Jaren vlogen voorbij en het grootste gedeelte van de dames speelden lekker hun wedstrijdjes op het veld. Totdat het moment komt dat je keuzes moet gaan maken, met werk, school en andere hobbies.

Het was tijd om er toch wat serieuzer over na te gaan denken, zullen we het dan echt gaan doen? gaan we genoeg spelers krijgen? is het mogelijk om in de zaal te spelen in deze regio?

Na flink onderzoek te hebben gedaan is het resultaat: 10 speelsters, een tas met kleren, 3 zaalvoetballen, 4 bidonnen, 1 leider en een competitie in de regio Groningen en Friesland.

Onze eerste wedstrijd was uit bij Drs. Vijfje. Een gedeelte van de spelers was al in Groningen en de rest ging met de auto. Eenmaal aangekomen was het nog een grote zoektocht om de zaal te vinden en een kleedkamer. Toen we de zaal inliepen, moesten we er eerst nog achterkomen welke lijnen in de zaal nou van toepassing waren voor ons. Na de warming-up gingen we nog een balletje trappen en de regels nog eens duidelijk doornemen zodat we niet voor grote verrassingen kwamen te staan.

We begonnen met Rianne op doel, op links het koppeltje Wieke en Deborah, op rechts Joanne en Charissa en de spits/laatste man positie werd opgevuld door het drietal Sanne, Ylona en Elise. De handen werden geschud en we konden beginnen, na ongeveer 2 minuten had Joanne de lachers alweer op haar hand; mevrouw vond het nodig om een bal in te gooien in plaats van in te schieten. We begonnen langzamerhand beter te voetballen en dat resulteerde in een 0-5 voorsprong met de rust.

Voor de wedstrijd was er al de afspraak gemaakt dat als we meer dan 10 doelpunten zouden maken er een rondje werd gegeven door de leider, dus we lagen goed op schema. Ook kwam er de vraag van een tegenstander als Elise wel wat minder hard op doel wou schieten en daar werd gehoor aan gegeven. We eindigden de wedstrijd met een 0-13 winst en een grote glimlach op ons gezicht.

Dit smaakt naar meer. Komende dinsdag spelen we onze eerste thuiswedstrijd in de Drenthehal om 20:00 tegen Drs. Vijfje 9, dit team heeft de eerste 2 wedstrijden dik gewonnen. Support is dus van harte welkom.

Edwin