Zwaarbevochten zege ST. Beilen/Fit Boys VR1

Na drie overwinningen in de groepsfase van het bekertoernooi stond dit weekend de eerste competitiewedstrijd op het programma. Op het eigen sportpark kwam met Klazienaveen VR1 direct een geduchte tegenstander op bezoek.

Na een aftastende beginfase kwam de Tiemco Maat-equipe meer in haar spel en zocht het via combinaties het vijandelijke doel op. Dat leverde in de twintigste minuut de openingstreffer op. Na een aanval over de linkerkant werd de bal recht voor het doel beheerst langs de keepster tegen de touwen geschoven: 1-0.

Daarna werd het spel rommelige en ging Beilen/Fit Boys te veel mee in het gehaaste en fysieke spel van de tegenstander. Dat leverde een gevaarlijk afstandsschot op van de bezoeksters, maar onze keepster hield met een prachtige redding haar doel schoon. Daardoor werd er gerust met een 1-0 voorsprong.

Ondanks dat in de pauze werd afgesproken dat we meer moesten gaan voetballen in plaats van mee te gaan in het gehaaste en fysieke spel van de bezoekers werd het een rommelige en onrustige tweede helft. Klazienaveen drong ons meer terug zonder grote kansen te creëren doordat we defensief goed stonden.

Daartegenover kwamen wij na ruim tien minuten spelen in de tweede helft uit het niets op 2-0. Een vrije bal vanaf dertig meter zeilde in een keer over de keepster van de bezoekers in het doel.

Daarna voerde Klazienaveen de druk op, maar we gaven opnieuw geen uitgespeelde kansen weg. Daardoor probeerden de bezoekers het steeds meer van afstand, maar onze keepster bleek een sta-in-de-weg voor Klazienaveen.

Twintig minuten voor tijd scoorde Klazienaveen uit een van haar spaarzame kansen alsnog de aansluitingstreffer: 2-1. Dat zorgde voor een hectische slotfase met nog meer druk van de bezoekers. De gelijkmaker bleef echter uit en ook Beilen/Fit Boys wist niet te profiteren van de ruimte voorin om een derde treffer te maken.

Kortom, ondanks een rommelige wedstrijd drie zwaarbevochten punten op wilskracht binnengehaald. Volgende week zaterdag wacht de eerste uitwedstrijd tegen Sweel vrouwen 1 om 14.30 uur.