ST. Beilen/Fit Boys VR1 wint opnieuw

Na de zwaarbevochten overwinning van vorige week tegen Klazienaveen vrouwen 1 stond dit weekend de eerste uitwedstrijd van deze competitie op het programma in Zweeloo tegen Sweel vrouwen 1.

Op een zonnig sportpark ‘t Alterbarg bleek al snel dat ST. Beilen/Fit Boys makkelijker combineerde en vanaf het begin was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Sweel. Een treffer bleef echter uit, waarna de ongeschreven voetbalwet in werking trad: Als je zelf de kansen niet maakt, dan scoort de tegenstander. Na balverlies in de opbouw en vervolgens een diepe bal van de tegenstander schoot een van de aanvalsters beheerst raak: 1-0.

De Tiemco Maat-equipe liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef voetballend het vijandelijke doel zoeken. Dat leverde een kwartier voor rust de verdiende gelijkmaker op na een aanval uit het boekje afgerond door een van de aanvalsters. Kort voor rust kwam vervolgens ook nog eens de terechte voorsprong op het scorebord te staan na een helpende hand van de doelvrouw van Sweel: 1-2.

Ook in de tweede helft bleef Beilen/Fit Boys de betere ploeg en creëerde het de nodige kansen, maar het lukte maar niet om meer afstand te nemen van de tegenstander. Net als in de eerste helft riep Beilen/Fit Boys daarmee de problemen op zich af, want bij een van de zeldzame uitvallen van Sweel legde de scheidsrechter de bal op de stip. De strafschop die volgde werd feilloos raak geschoten: 2-2. Met nog een kwartier spelen ging de Tiemco Maat-formatie volop op de aanval spelen met een extra aanvaller erbij en het kwam al snel weer op voorsprong. Uit een hoekschop verdween de bal via de kluts in het doel: 2-3. Daarna volgden de nodige kansen op meer treffers, maar zoals de hele wedstrijd al het geval was, kreeg Beilen/Fit Boys de bal er niet in. In de slotminuut van de wedstrijd kwam het zelf nog een keer goed weg bij een inzet voorlangs.

Kortom, weer drie punten en voetballend oppermachtig, maar de tegenstander te lang in leven gehouden door kansen niet af te maken. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen lijstaanvoerder HOC/Valthermond. Zij wonnen ook haar eerste twee wedstrijden en deden dat overtuigend met een doelsaldo van twintig doelpunten voor en slechts drie tegen.