Golden Oldies vr1 – ST Beilen/Fitboys vr1 (zaal)

Vanavond was het alweer tijd voor onze derde wedstrijd van dit seizoen. De tegenstander van vanavond is al seizoenen achter elkaar 2e geworden in deze competitie, dus waarschijnlijk een zware tegenstander. Verder hebben we vandaag onze debutant Laura Kortenhoeven, waarover later meer. Na 10 minuten uitleg te hebben gehad van de scheidsrechter, die voor de wedstrijd al liet merken dat wij vandaag de figuranten waren van zijn voorstelling, konden we eindelijk beginnen. Na 5 grote kansen te hebben gehad, was het Sanne die de 0-1 op het scorebord zette. De 0-2 was een intrap vanaf de zijkant, die door Elise richting de 2e paal werd geslingerd, waar Wieke altijd braaf staat te wachten op haar kansjes. Alleen was het niet Wieke die scoorde, maar de keeper van de tegenstander. Na flink wat goede aanvallen van de Golden Oldies, kwam de 1-2 uiteindelijk uit een corner waar we 1 van de speelsters geheel over het hoofd hadden gezien. In de rust werden de oude afspraken nog eenmaal doorgenomen. Charissa en Debora waren de personen die onze opstomende verdedigers over gingen nemen en verder probeerden we niet te gefrustreerd te raken door de tegenstander. De Golden Oldies begonnen de 2e helft een stuk feller en zette ons zwaar onder druk, waardoor we kansen kregen op de counter. Bij 1 van deze uitbraken, pakte Ylona de bal op en begon samen met Elise te combineren, met als resultaat de 1-3. De 1-4 was een uitbraak met Sanne en Ylona op bijna identieke wijze, waarbij Sanne haar 2e van deze avond scoorde. Na 10 minuten op dezelfde stand te hebben gestaan, kwam er een hard schot die eindigde in het gezicht van onze keeper. Laura vond het zielig voor Rianne en pakte rustig de bal op met haar handen in het strafschopgebied. Ook al was de bedoeling heel lief van haar, het betekende helaas wel een strafschop. Na een slokje Fries wonderwater kon Rianne weer verder en hield ze gelijk de strafschop tegen. Door het felle spel van de Golden Oldies kwamen ze terug naar 3-4 en werd het nog flink spannend. Door o.a. de onvermoeibare en felle Charissa bleven we de tegenstander flink het leven zuur maken. Na een flink aantal minuten blessuretijd was de 3e overwinning een feit.

Edwin