VR2 doet zichzelf tekort in Loon

Op een warme nazomerdag trad ST Beilen/FIT Boys VR2 aan tegen LEO Loon VR1. Een jaarlijks terugkerend uitje voor de dames, aangezien LEO een vaste competitiegenoot is. De uitslagen zijn altijd wisselend.

Trainer Sander van der Woud is nog een beetje zoekende naar de ideale samenstelling van zijn team, die zeer veel nieuwe gezichten telt. Het helpt dan ook niet mee als er dan ook nog speelsters ontbreken op zaterdag. Toch stond er een team dat waarmee je prima voor de dag kunt komen.

Het begon allemaal nog wel een beetje onwennig. LEO speelde vol op de aanval en was fysiek in de duels. Aan de andere kant deelde Beilen/FIT Boys wat speldenprikjes uit zonder echt heel gevaarlijk te worden. Zuur was het wel dat LEO met een gelukje op voorsprong kwam.

Beilen/FIT Boys toonde echter veerkracht en kreeg ook kansen op de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk ook. Door goed druk te zetten werd de bal op de vijandelijke helft veroverd. Lisa Bosschert begon aan een indrukwekkende rush en beloonde het harde werken met een doelpunt: 1-1. Ondanks nog een paar goede mogelijkheden bleef het in de eerste helft hierbij.

In de tweede helft was het opnieuw rommelig. De voorhoede van LEO liep overal en dat zorgde voor onrust achterin. Voorin was het lastig de bal vasthouden waardoor de thuisploeg veelal met lange ballen de tegenaanval zocht. Tot twee keer toe met succes (3-1).

Dreigend was Beilen/FIT Boys de tweede helft nog wel, maar uitgespeelde kansen zoals in de eerste helft bleven uit. Het harde werken werd niet beloond waardoor de punten helaas in Loon achter gelaten moesten worden. Er zit zeker potentie in deze ploeg, aan trainer van der Woud de taak om hier de komende weken een goed team van te smeden. Dan volgen de punten vanzelf.