Beilen/Fitboys VR1- ZVF VR1 (zaal)

De 2e thuiswedstrijd van het seizoen begon wat later wegens een ongeluk, ergens tussen Franeker en Beilen.
Deze tijd werd goed besteed door het maken van onze nieuwe officiële teamfoto’s. Hierna volgde een wat rommelige wedstrijd met geniale momenten tegen middenmoter ZVF VR1.

Na de tos te hebben gewonnen, mocht de tegenstander aftrappen en begonnen we de wedstrijd. We begonnen zoals normaal ingezakt op eigen helft en lieten de tegenstander het spel maken, zodat wij met een snoeiharde counter het doel van de tegenstander onder vuur konden gaan nemen. Al gauw bleek dat de zwakte van de tegenstander achterin lag, dus er werd meer druk naar voren gezet. Deze omschakeling van tactiek leverde gelijk veel kansen op. Ook werd het bij ons duidelijk dat de beste speelster van ZVF de keepster was. Ze was nergens bang voor en worp zich voor alle schoten. Gelukkig hebben wij onze Sanne Kiers, die uit alle standen een fantastisch schot in huis heeft. Sanne maakte dan ook de 1-0 door een droge knal in de rechter hoek. De tegenstander had ook enkele kleine kansjes, maar door goed verdedigend werk van het hele team, gingen we de rust in met een 1-0 voorsprong.

In de rust werd gesproken over de goede keepster van de tegenpartij. Aangezien ze constant voor alle schoten dook, kwamen de volgende oplossingen; afleggen op de 2e paal, haar met een schijnschot op het verkeerde been te zetten of een stiftje. Verder probeerden we verdedigend de nul te houden, dus geen onnodige risico’s.

De 2e helft was nog maar net begonnen of Sanne werd vrijgespeeld en schoot ditmaal met haar ‘zwakke’ been de 2-0 binnen. De 3-0 kwam van de voet van ons duracell konijntje Charissa. De onvermoeibare Charissa kreeg uit de kluts de bal voor haar voeten en zonder er over na te denken schoot ze de bal diagonaal binnen. Het 4e doelpunt was een aanval waar zelfs FC Barcelona jaloers op zou worden. Onze inschuivende verdedigster Ylona kreeg het op haar heupen en ging weer eens de combinatie aan met onze spits Elise. Na wat tikkie takka overspelen was Elise degene die bij de 2e paal het eindstation was en dus de 4-0 in schoot.
Na de 4-0 werden we wat makkelijk. De concentratie werd minder en de tegenstander kwam steeds meer in kansrijke positie. Zo ook kregen ze een vrije bal op een meter of 15 van het doel. Na een snoeiharde knal kon Rianne nog net met een reflex het doel schoonhouden. Een paar minuten later viel dan toch de 4-1, de tegenstander had door hard werken toch het doelpunt te pakken. De wedstrijd leek te zijn gespeeld, totdat er in de laatste minuut een voorzet kwam vanaf de rechterkant. Sanne kwam goed in de bal lopen en schoot achter het standbeen de 5-1 binnen, een wereldgoal.

Zo eindigde ook onze 4e wedstrijd in 3 punten. De overwinning werd van links naar rechts gevierd tot in de late uurtjes. Ons avontuur gaat volgende week vrijdag weer verder.

Edwin