ST Beilen/FIT Boys VR1 blijft voetballen

Op de vroege zaterdagochtend vertrok de Tiemco Maat-equipe al om 8 uur richting Emmen. Voor 2 speelsters was dit te vroeg, dus die kwamen na. Toen ook de kledingtas nog was opgehaald, werd de reis aanvaard. Na een snelle wedstrijdbespreking en korte warming-up, startte de wedstrijd iets na half tien. FIT Boys was de beter voetballende ploeg en Drenthina VR2, met wat versterking van VR1, gokte op hun fysiek sterke spitsen. Na wat kansen kwam de ploeg van trainer/coach Stoffer Remmelt Kats toch wel terecht op 0 – 1. Drenthina speelde fysiek en in de 2e fase van de 1e helft ging ST Beilen/FIT Boys VR1 daar te veel in mee. De 1 – 1 was daarvan het logische gevolg, al ging hier buitenspel aan vooraf maar de scheidrechter negeerde het vlagsignaal. Nog voor de rust pakte ST Beilen/FIT Boys VR1 weer de voorsprong en zo gingen de ploegen rusten met een 1 – 2 ruststand.

In de rust waren de aanwijzingen van coach Stoffer Remmelt helder. Blijven voetballen tegen deze fysieke ploeg en meer bewegen zonder bal. De eerste fase van de 2e helft ging het nog wel redelijk gelijk op. Ook Drenthina kreeg kansen op de gelijkmaker, maar ook de dames uit Beilen hadden de wedstrijd al veel eerder kunnen beslissen. Drenthina werd moe en er ontstonden grote ruimtes achterin. Daar maakte de Tiemco Maat-equipe dankbaar gebruik van en besliste de wedstrijd in de laatste fase en tilde de score naar 1 – 4. Al met al een terechte overwinning op een fysiek sterke tegenstander, maar daar tegenover zette ST Beilen/FIT Boys het juiste wapen in: blijven voetballen.

Volgende week woensdag 17 of zaterdag 20 oktober speelt ST Beilen/FIT Boys VR1 voor de 1e ronde KO van de beker uit tegen SVBO VR1. De eerstvolgende competitiewedstrijd is zaterdag 27 oktober thuis om 12:45 uur tegen Noordscheschut VR1.