ST. Beilen/Fit Boys vrouwen bekeren door in de beker

Na een succesvolle poulefase in het bekertoernooi stond voor zaterdag 20 oktober de eerste wedstrijd in de knock-outfase op het programma uit tegen SVBO vrouwen 1. Doordat de ploeg uit Emmen op zaterdag geen team op de been kon brengen, werd deze wedstrijd vervroegd naar woensdagavond 17 oktober.

Na een korte warming-up werd er onder heerlijke omstandigheden om 19.30 uur afgetrapt op het hoofdveld. Na een aftastende beginfase bleek al snel dat de thuisploeg hetzelfde spel hanteerde als onze voorgaande tegenstanders: lange ballen geven in de hoop dat hij voor de aanvallers goed valt en daarnaast de nodige strijd leveren.

Waar we afgelopen zaterdag goed bleven voetballen, gingen we nu soms te veel mee in het spel van de tegenstander. Wanneer we dat echter niet deden, leverde dat direct gevaar op. Na een kwartier spelen werd de bal centraal achterin goed onderschept en vervolgens werd een van de aanvallers diep gestuurd, waarna haar goede voorzet knap werd binnengeschoten: 0-1.

De Tiemco Maat-equipe kwam er in de eerste helft nog een paar keer goed uit, maar steeds lag de doelvrouw van de tegenstander in de weg of werd zij geholpen door een van de verdedigers. Daartegenover deelde SVBO een paar speldenprikken uit, maar daar raakte onze verdediging en doelvrouw niet van onder de indruk.

In de tweede helft voerde Beilen/Fit Boys nog meer de druk op naar voren, maar het kreeg de bal maar niet voor de tweede keer achter de goed keepende doelvrouw van SVBO. Daardoor bleef de wedstrijd spannend tot het einde en nam ook SVBO meer risico. Dat leverde echter geen gelijkmaker op en voorin wisten wij, ondanks de ruimtes die ontstonden, ook niet de wedstrijd definitief te beslissen. Na ruim negentig minuten floot de goed fluitende scheidsrechter voor het eindsignaal.

Door deze minimale maar terechte overwinning bekeren we weer een ronde verder. Komende zaterdag spelen we om 12.45 uur een oefenwedstrijd thuis tegen derdeklasser Waskemeer vrouwen 1.