Oefenwedstrijd eindigt onbeslist

Na de doordeweekse bekerzege tegen SVBO stond dit weekend een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Waskemeer op het programma.

Al snel in de wedstrijd was duidelijk dat Waskemeer veelvuldig de lange bal hanteerde en het een stuk feller was dan wij, waardoor zij vaak de tweede bal veroverden. Het leverde echter geen schade op, want onze keepster liet meerdere keren zien dat ze aardig kan keepen. Daartegenover probeerden wij de voetballende oplossing te zoeken, maar dat ging niet altijd even goed. Wel werden er kansjes gecreëerd, maar ook wij scoorden niet in de eerste helft.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft kwamen we ongelukkig achter: 0-1. Voetballend waren we echter beter dan Waskemeer, maar het duurde tot twintig minuten voor tijd dat we langszij kwamen. Waar we eerder in de wedstrijd kansen niet wisten te verzilveren scoorden we nu wel. Na een goede actie aan de rechterkant werd de bal vanaf de rand van het strafschopgebied langs de keeper in het doel geschoten: 1-1. In het restant van de wedstrijd probeerden we ook nog een verdiende tweede treffer te maken, maar aan de 1-1 kwam geen verandering meer.

Kortom, voetballend beter dan een derdeklasser, maar met meer slimheid, felheid en meer het eigen spel te spelen had een overwinning ook zeker gekund. Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Noordscheschut op het programma in Beilen.