Dubbelslag ST Beilen/Fit Boys VR1 (zaal) tegen ONT CHZ VR2

ONT CHZ VR2 – ST Beilen/Fitboys VR1

Deze week speelden we in 5 dagen 2 keer tegen ONT CHZ. De eerste wedstrijd speelden we uit in Drachten. Helaas waren er maar liefst 5 spelers verhinderd deze avond, waardoor we een wedstrijd moesten spelen zonder wissels. Elise was nog geblesseerd en diende deze wedstrijd als assistent en tevens DJ.

Na de controle van de digitale pasjes konden we beginnen. De bedoeling was deze wedstrijd om niet teveel energie te verspelen, omdat we geen wissels hadden. Aangezien we hier niet zo goed in zijn, gingen we vol gas van start. Na een corner van ONT CHZ, stond er binnen een paar minuten 1-0 op het scorebord. Wederom een corner die ons de das om doet. Een aantal minuten later was het Sanne die van de linkerkant een schot op doel lostte. Deze werd niet goed verwerkt door de keeper, waardoor Debora bij de 2e paal kon intikken. De 1-2 werd gemaakt door Sanne, die werd vrijgespeeld in het midden en schoot de bal onhoudbaar in de rechterhoek. De 1-3 was een prachtige aanval tussen Ylona en Sanne. Ylona was het eindstation en roeide de bal in de kruising. De kansen bleven zich maar opstapelen en Charissa werd moedeloos van de goed spelende keeper; keer op keer hield ze alle schoten van Charissa uit het doel. Uiteraard was het Sanne die er nog maar 1 knalde zodat we op een veilige 1-4 kwamen te staan. De ruststand werd 2-4 omdat Rianne de bal zo in de voet van de spits speelde en die nam dit buitenkansje graag in ontvangst.

De 2e helft kwamen we erachter dat we toch wat rustiger aan hadden moeten doen de eerste helft. De vermoeidheid sloeg toe en de kansen werden spaarzamer. Het belangrijkste zal deze helft zijn om geen tegendoelpunten te incasseren. De scheidsrechter kwam halverwege de 2e helft erachter dat 1 van onze speelsters nog sieraden om had. Wat volgde was een complete leegloop van ons team, want iedereen had de ringen, oorbellen en andere sieraden nog om. Na dit spektakel was het Sanne die haar 3e en 4e doelpunt maakte. Elise die gooide na de doelpunten nog even de boxen aan, om de doelpunten uitgebreid te vieren. De wedstrijd eindigde uiteindelijk dus in 2-6, we bedankten de fanclub van Debora dat ze waren komen kijken en gingen met een moe maar goed gevoel naar Beilen.

ST Beilen/Fitboys VR1 – ONT CHZ VR2

De 2e wedstrijd tegen ONT CHZ speelden we thuis in een bijna uitverkochte Drenthehal. Dit maal hadden we 3 wissels, waardoor we wat druk op de tegenstander konden zetten. Tot onze grote verbazing was er geen scheidsrechter op komen dagen. Gelukkig was de fanclub van Debora aanwezig en wilde de vader van Debora deze wedstrijd wel fluiten.

Wat de uitwedstrijd niet lukte bij Charissa, lukte haar deze wedstrijd binnen 5 minuten. Haar ouders waren nog niet eens aanwezig en ze ramde haar 1e kans er gelijk in. De kansen en doelpunten stapelden zich op. Binnen 10 minuten stond het al 3-0 en daarna volgde het mooiste doelpunt van de avond. Op rechts werd de bal voorgegeven aan de volledig vrijstaande Joanne, ze bedacht zich niet en scoorde achter het standbeen haar 1e doelpunt in deze zaalcompetitie. Laura speelde haar 2e wedstrijd ooit en was erg dichtbij een doelpunt, helaas voor haar had de keeper een katachtige reflex en kon een doelpunt voorkomen.
Uiteindelijk volgden er nog 2 doelpunten en werd de ruststand 6-0.

De 2e helft was het grootste doel om Wieke te laten scoren. Ze speelt pas 2 maand voetbal en staat vaak goed bij de 2e paal om haar kansjes af te dwingen.

We begonnen de 2e helft weer goed en scoorden al gauw de 7-0. Op de tribune merkte je aan alles dat iedereen zo hoopte dat Wieke vandaag haar eerste doelpunt ging maken. Dat gebeurde dan ook op de manier zoals het moest zijn; ze dook op bij de 2e paal en tikte de bal over de doellijn. De spelers sprongen van vreugde allemaal op Wieke en juichten de longen uit het lijf. De supporters stonden op en gaven haar een luid applaus. Het grootste doel was bereikt en de wedstrijd werd rustig uitgespeeld. Helaas voor de goed keepende Rianne werd de nul niet gehouden. De wedstrijd eindigde een paar minuten eerder door een blessure van de tegenstander. De uitslag werd 11-2, met uiteindelijk 3 doelpunten voor Joanne en Ylona, 2 voor Debora en Wieke en Elise maakten er 1.
Supporters en scheidsrechter bedankt voor jullie hulp en hopelijk tot snel.

Edwin