Derby ST Beilen Fit Boys VR2 eindigt onbeslist

Nadat de tegenstander eerder op zaterdag geen team op de been wist te krijgen, werd er op een gure dinsdagavond de derby tegen Witteveense Boys ingehaald. Een van de meest onvoorspelbare wedstrijden van het seizoen, ongeacht de stand op de ranglijst. Dit zou weer wat beloven.

Ondanks de kou zat de sfeer er eigenlijk direct goed in bij de meiden van trainer Sander van der Woud. Er moest namelijk nog een team foto gemaakt worden! Dit leverde opmerkingen op als “maar dat ziet er toch niet uit in het donker?”, “niet na de warming-up want dan heb ik een rood hoofd!”, “zit je make up wel goed?” en ga zo maar door. Aan het hoofd van de trainer te zien (ook op de foto), was hij wat minder blij met alle rumoer. Er werd veel gekakeld en weinig gevoetbald, maar iets voor half 8 wou de scheidsrechter dan toch wel beginnen aan de wedstrijd.

Het initiatief lag in eerste instantie bij Witteveen. Vanuit het centrum wisten zij veelvuldig gevaar te stichten voor het doel van Daniëlle. Die leek daar niet echt van onder de indruk en wist haar doel dan ook lange tijd schoon te houden. Aan de andere kant werd naarmate de eerste helft vorderde ook Beilen / FIT Boys dreigender en waren er kansjes voor Rachel en Yasmin. Helaas kwam Witteveen dan toch op een 0-1 voorsprong.

Een aantal wissels mocht in de rust gaan warmlopen om zich op te maken voor de tweede helft. Gezien de weersomstandigheden toch wel fijn als je daar de tijd voor neemt. Een bakkie thee was echter wat belangrijker, die moest eerst gehaald worden. Toch stonden deze dames te popelen om het publiek, dat de moeite had genomen in deze koud te komen supporten (bedankt!), te laten zien wat ze in huis hadden. Dat kom niet zo vaak voor namelijk. Niet dat er geen publiek komt, maar Lisa K en Melanie gaan graag zuinig om met het showen van hun talent.

Dinsdagavond waren ze beide echter gul. Lisa K viel zelfs op bij de trainer van de 1e selectie, die stond te kijken. Niet zozeer vanwege haar voetballende kwaliteiten, maar met name haar uitspraken die ze ondertussen doet. Melanie zorgde vooral het eerste kwartier na rust voor ‘oeh’s  en ‘ah’s langs de zijlijn. Vol enthousiasme hield ze regelmatig twee tot drie tegenstanders bezig en bezorgde de bal dan ook nog bij een ploeggenoot.

Het enthousiasme van deze dames leek ook effect te hebben op de rest van het elftal. Waar het de eerste helft er voetballend al vrij goed uitzag, werd deze lijn in de tweede helft goed doorgetrokken. Er werd nog een flinke portie felheid en vastberadenheid bovenop gegooid, wat er voor zorgde dat Witteveen steeds verder terug gedrongen werd op eigen helft. Beilen / FIT Boys drong steeds meer aan. Nikki was met een knappe volley al dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging helaas voorlangs.

Het werd pompen of verzuipen. Letterlijk. De bal werd continu de 16 van Witteveen ingepompt, maar het geluk ontbrak. De hoop werd echter niet opgegeven en dat werd beloond. Vanuit een corner scoorde Yasmin uiteindelijk de terechte 1-1. Na de aftrap bleek de thuisploeg hier nog geen genoegen mee te nemen. Waar verwacht mocht worden dat Witteveen nog eens aan zou zetten, waren het de meiden van Beilen / FIT Boys die de laatste minuten nog het meeste aanspraak maakten op de overwinning. Zo ver kwam het echter niet meer, waardoor de punten werden verdeeld.

Na afloop werd er nog een bescheiden ‘besloten’ feestje gevierd in de kantine, die speciaal voor deze wedstrijd open was. Barman Wim en DJ Mel zorgden ervoor dat de sfeer er goed in zat en uiteindelijk iedereen tevreden z’n bedje kon opzoeken.

Zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma. 10 november gaan de meiden op bezoek bij Actief in Eelde.