Beilen/Fit Boys VR1 boekt eenvoudige zege

Na twee weken geen competitiewedstrijd gespeeld te hebben stond dit weekend de uitwedstrijd tegen BDE VR2 op het programma. Beide teams hadden voorafgaand aan deze wedstrijd 9 punten, maar het verschil was dat ST. Beilen/Fit Boys VR1 daar drie wedstrijden voor nodig had en tegenstander BDE al vier keer heeft gevoetbald.

Al snel bleek dat beide teams echter niet aan elkaar gewaagd waren. De Tiemco Maat-equipe was voetballend een maatje te groot voor haar tegenstander en zocht veelvuldig via verzorgd voetbal het vijandelijke doel op. In het eerste kwartier stond echter het vizier nog niet op scherp.

Na een kwartier spelen kwamen we meer dan verdiend op voorsprong. Na een steekpass vanuit het middenveld werd beheerst raak geschoten: 0-1. Daarna volgde kans op kans op een tweede treffer, maar het duurde tot drie minuten voor rust dat we de tweede treffer maakten. Na opnieuw een aanval van achteruit werd de bal goed voorgegeven, waarna de bal eenvoudig binnen getikt kon worden: 0-2. Kort voor rust werd de wedstrijd ook nog definitief beslist na opnieuw een steekpass vanuit het middenveld: 0-3.

We namen ons voor om in de tweede helft aan ons doelsaldo te werken, maar net als in de eerste helft waren we niet succesvol in de afronding. Slechts een treffer, na een mooie steekpass en slalom, viel er te bewonderen in de tweede helft: 0-4. Tegenstander BDE was af en toe gevaarlijk via een jongeling uit de MO17 voorin, maar dan kunnen we altijd vertrouwen op onze verdediging onder aanvoering van onze betrouwbare doelvrouw.

Kortom, weer drie punten, de nul gehouden en goed gevoetbald. Enig puntje voor verbetering is dat we onze kansen moeten afmaken, want dan win je met dubbele cijfers. We blijven echter ongeslagen bovenaan staan en volgende week wacht de lastige thuiswedstrijd tegen Weiteveense Boys.