Beilen/Fit Boys VR1 verliest van zichzelf

Na vorige week geen wedstrijd te hebben gespeeld stond dit weekend de topper tegen het eveneens ongeslagen Hollandscheveld VR2 op het programma.

We begonnen goed aan de wedstrijd en net als in de voorgaande wedstrijd tegen BDE zochten we veelvuldig combinerend het vijandelijke doel op. Nadat de scheidsrechter eerst nog een doelpunt onterecht afkeurde op advies van de grensrechter liet hij deze kort daarna in een identieke situatie staan. Na een steekpass vanuit het middenveld kwam de aanvalster achter haar directe tegenstander vandaan en schoot ze beheerst raak: 0-1.

Daarna bleef de Tiemco Maat-equipe veelvuldig het vijandelijke doel opzoeken en was het wachten op een verdiende tweede treffer. Paal, lat en de keepster stonden echter een tweede treffer in de weg. Tegenstander Hollandscheveld was tot dan toe nog nauwelijks bij ons doel geweest en wij bepaalden de wedstrijd, maar kort voor rust kregen ze aan de zijkant van de zestien op onze helft een vrije trap. Deze viel in de kluts goed voor de thuisploeg: 1-1.

We vergaten vervolgens in de tweede helft het voetballen weer op te pakken en voetbalden in de tweede helft dan ook meer tegen onszelf dan tegen Hollandscheveld. Desondanks kregen we wel wat mogelijkheden, maar de in de rust ingevallen keepster van Hollandscheveld bleek aardig te kunnen keepen en hield haar doel knap schoon.

Daardoor leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel, want net als in de eerste helft gaven we weinig tot geen uitgespeelde kansen weg. Bij een snelle uitbraak scoorden ze vervolgens uit het niets toch de 2-1 in buitenspelpositie, maar net als in de eerste helft trok de scheidsrechter zijn eigen plan en keurde het doelpunt goed.

Die klap kwamen we niet meer te boven, waardoor de eerste competitienederlaag een feit is. Kortom, verloren van onszelf, terwijl als we bleven voetballen zoals in het eerste halfuur we eenvoudig de punten mee naar huis hadden kunnen nemen. Op woensdag 28 november kunnen we deze zure en totaal onnodige nederlaag wegspoelen thuis tegen Noordscheschut VR1.