ZVF VR1 – Beilen/Fitboys VR1 (zaal) 14-11-2018

Na thuis te hebben gewonnen met 5-1 van ZVF, was het onze beurt om uit te spelen in Franeker. Na een rit van een uur waren we eindelijk aangekomen en konden we ons omkleden. Na een korte warming-up was het al tijd om te beginnen. Afwezigen deze dag waren Laura, Ylona, Rianne O en Debora.

De opstelling werd gemaakt en we gingen weer vol van start. De eerste 10 minuten waren wij de betere partij. Het tikken ging redelijk en Elise ging af en toe op avontuur. Het eerste doelpunt was 1 van Elise haar avonturen. Ze kreeg de bal aangespeeld door Wieke en ging opzoek naar de tegenstander. De eerste tegenstander ging ze met gemak voorbij, de 2e werd op de achterlijn op haar nummertje gezet en voordat de keeper aan de beurt was, lag de bal er al in. De kansen bleven zich maar opstapelen alleen doelpunten vielen er niet. Na deze goede 10 minuten kregen we al last van het probleem dat we maar 1 wissel hadden. Als je de kansen zelf niet maakt, geldt de wet dat de tegenstander het wel doet. Zo had ZVF nog geen kans gehad en vloog uit het niks de 1-1 er al in. Rianne had vandaag een goede uitworp in huis en gooide zo uit het niks Elise alleen voor de keeper. Elise faalde niet en schoof de 1-2 binnen. Tot de rust kwamen er geen grote kansen en was het voornamelijk hard werken. Helaas had ZVF nog een corner waar er niet goed gehandeld werd door onze verdediging waardoor de 2-2 op het scorebord eindigde.

Met de rust was er enige frustratie omdat het voetballen gewoon niet liep. De afspraak werd gemaakt om rustig te blijven en concentratie te houden met de kleine kansjes die er zouden komen.

De 2e helft begon weer met veel balverlies aan beide kanten, waardoor er weer flink gewerkt moest worden. Gelukkig hebben we ons duracell konijntje weer bij ons, die keer op keer haar longen uit haar lijf rende om zowel aan te vallen en te verdedigen. Charissa is een type die je minimaal 2 x tegenkomt bij elke actie die je maakt. Vandaag was ze met een diagonaal schot verantwoordelijk voor de 2-3 voorsprong. De 2-4 was een combinatie tussen Sanne en Elise; na een aantal kaatsen was Elise het eindstation en scoorde de 2-4. Van dit doelpunt kon niet lang genoten worden, want binnen 1 minuut lag de 3-4 er alweer in.
Verdedigend konden we het allemaal niet meer belopen, waardoor ZVF zelfs terug kwam naar 4-4. De wedstrijd was rommelig en daardoor extra zwaar. Na elke keer balverlies moest er omgeschakeld worden, waar we eigenlijk er de energie niet meer voor hadden. Gelukkig werd het harde werken beloond. Sanne kreeg een klein gaatje en kon de bal precies tussen de benen van de keeper spelen. Na de 4-5 maakte Elise haar 4e doelpunt van de avond en kwam de einduitslag op 4-6. Ondertussen lag de moegestreden Joanne nog op grond. Alles gegeven deze wedstrijd voor deze belangrijke 3 punten.
Achteraf was het geen mooie wedstrijd om te zien en te spelen, maar achteraf trots op de inzet van onze dames. De 3 punten konden gelukkig weer mee naar Beilen.

Edwin.