ST Beilen/Fit Boys MO15-1 laat punten liggen

De meiden van ST Beilen/Fit Boys MO15-1 speelden zaterdag in een koud Emmen tegen SJO BDE MO15-2. Op papier een wedstrijd om nog wat puntjes te pakken omdat de tegenstander puntloos onderaan stond en de wedstrijd in Beilen werd gewonnen met 4-0. Dat liep toch anders…..

In de eerste helft begonnen de meiden prima aan de wedstrijd. Ze creëerden veel kansen met goede combinaties maar in de afronding gingen de ballen net naast of over het doel. Halverwege de eerste helft lukte het wel en werd een voorzet vanaf de rechter kant niet helemaal goed verwerkt door de keeper van BDE en kon de bal eenvoudig binnen worden geschoten (0-1). Na ook nog een schot op de lat was het tijd om te gaan rusten met een warme bak thee.

Gezien het verloop van de eerste helft was het duidelijk dat het tweede doelpunt wel een keer zou moeten vallen. De tweede helft werd dan ook begonnen met de opdracht om de druk erop te zetten en zo snel mogelijk proberen deze tweede goal te maken. De meiden begonnen weer goed en kregen voldoende mogelijkheden. Schoten op de paal en de kruising, de keeper van BDE die er een paar keer goed bijzat, het wilde maar niet lukken. Bij BDE begonnen ze er ook in te geloven dat er toch iets te halen was en uit één van de spaarzame mogelijkheden werd een mooi schot op een meter of 20 van het doel tot doelpunt gepromoveerd ( 1-1).

Na dit doelpunt werd het een gelijk opgaande wedstrijd waarbij het winnende doelpunt aan beide kanten had kunnen vallen. Voor de meiden van ST Beilen/Fit Boys MO15-1 was het erg zuur omdat een overwinning op basis van het aantal gemiste kansen terecht zou zijn geweest.

“Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander” Cruijff