Net geen dubbele cijfers voor oppermachtig ST Beilen/Fit Boys VR1

Na de doordeweekse overwinning van 4-1 tegen Noordscheschut stond er deze zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. NWVV/Titan VR1, dat vorige week nog knap gelijkgespeelde tegen koploper Hollandscheveld, kwam op bezoek in Beilen. Kortom, we waren gewaarschuwd.

Waar we woensdagavond nog in het eerste kwartier de wedstrijd naar ons toetrokken, waren we nu onzorgvuldig bij de laatste pass. We brachten onszelf achterin nog een paar keer in de problemen, maar de bezoekers straften dat gelukkig niet af.

Na een kwartier spelen openden we vervolgens de score via een mooi afstandsschot: 1-0. In de tien minuten die volgden, bleven we de aanval zoeken en dat leverde twee uitgespeelde doelpunten op: 3-0. In het restant van de eerst helft wisten we vervolgens niet de score op te voeren, maar gaven we ook geen kansen weg.

In de rust spraken we af dat we de wedstrijd niet als een nachtkaars wilden uit laten gaan en dat we aan ons doelsaldo gingen werken. In het eerste kwartier van het tweede deel lieten we dat zien via drie uitgespeelde aanvallen: 6-0.

Halverwege de tweede helft scoorde de Tiemco Maat-equipe vervolgens in vijf minuten tijd nog drie keer, waaronder een keer uit een hoekschop via een verdedigster: 9-0. In het laatste deel van de wedstrijd kregen we nog mogelijkheden om de dubbele cijfers te halen, maar het tiende doelpunt viel aan de andere kant. Net als de eerste treffer van de wedstrijd was ook de laatste treffer een prachtig afstandsschot: 9-1.

Kortom, drie belangrijke punten gepakt en goed gewerkt aan ons doelsaldo. Daarnaast staan we nu ook weer bovenaan. Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Hodo.