ST. Beilen/Fit Boys bekert een ronde verder

ST. Beilen/Fit Boys vrouwen 1 speelde dit weekend haar laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Drachten VR1. Op het spel stond een plek bij de laatste zestien van het bekertoernooi.

In het eerste deel van de wedstrijd kwamen we moeilijk in ons spel en doordat de tegenstander uit Friesland feller, scherper en slimmer was op dat moment, waren de eerste kansen voor hen. Een tegentreffer leverde dat in eerste instantie nog niet op, maar halverwege de eerste helft liepen we wel averij op. Doordat we verdedigend niet goed stonden, kreeg een van de tegenstanders de mogelijkheid om via een goed schot onze keepster te passeren: 0-1. Na wat omzettingen kregen we meer controle over de wedstrijd en dat leverde kort voor rust uit het niets de gelijkmaker op. Via een mooi afstandsschot van een van onze aanvallers kwamen we langszij: 1-1. Dat was tevens de ruststand.

In de rust werd afgesproken dat we in de tweede helft wel uit een ander vaatje moesten tappen wilden we doorgaan in de beker. Dat was direct in de tweede helft ook te zien aan het spel van de Tiemco Maat-formatie, want we waren scherper en kregen in het eerste kwartier van de tweede helft al de nodige kansen op een tweede treffer, maar de paal of de keepster voorkwamen steeds dat wij op voorsprong kwamen. Halverwege de tweede helft kwamen we uit een standaardsituatie alsnog op voorsprong. Via een prachtige vrije bal, van onze centrale verdediger, in de kruising stonden we voor het eerst in deze wedstrijd voor: 2-1.

Daarna kregen we kansen om meer afstand te nemen, maar ook Drachten bleef loeren op de gelijkmaker. Daardoor bleef het lang spannend. Kort voor tijd kwamen we alsnog op 3-1, nadat de keepster van Drachten in eerste instantie nog een inzet wist te keren, was een van onze aanvallers er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten: 3-1. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar diep in blessuretijd deed de ploeg uit Drachten nog iets terug vanaf elfmeter: 3-2. Op dat moment speelden we al met tien man, omdat Annelotte Hilhorst met geel van het veld was gestuurd. Kort na de strafschop klonk het eindsignaal.

Kortom, we doen halverwege het seizoen nog volop mee om de prijzen, want we staan bovenaan in de competitie en zijn ook weer een ronde verder in het bekertoernooi. Onze volgende competitiewedstrijd is pas op zaterdag 2 februari tegen Weiteveense Boys. In de winterstop spelen we nog de nodige zaaltoernooien en oefenwedstrijden. Komende maandagavond (17 december) doen we mee aan het Diamant de Leyen Toernooi in Drachten.