ST Beilen/FIT Boys VR1 door in Diamant Zaaltoernooi

Maandagavond speelde de Autoservice Tiemco Maat-equipe onder leiding van trainer/coach Stoffer-Remmelt Kats in Drachten op het Diamant De Leyen Zaaltoernooi. Met acht speelsters reisde ST Beilen/FIT Boys VR1 af naar Drachten om aan de Poule Dames Categorie B deel te nemen. De selectie bestond uit: Rianne Zantinge (keepster), Moniek Brink, Annelotte Hilhorst, Elise Boelen, Sanne Kiers, Dewy Kruid, Ilja Beuling en Debora Jager. Tegenstanders waren Wilper Boys VR1, Opende VR2, Franeker VR3 en Marum VR2.

Het team begon nog aarzelende aan de eerste wedstrijden merkte dat de speeltijd erg kort is. Tegen Wilper Boys VR1 bleef het daarom 0 – 0. De tweede helft werd Opende VR2 goed onder druk gezet en kwam de ploeg op 1 – 0 en hield deze stand vast. De 3e wedstrijd speelde het team het beste voetbal van de avond. Er was voldoende beweging en de bal ging vaak via één keer raken naar een medespeelster. De dames pakten een comfortabele 0 –3 voorsprong, maar moesten vlak voor tijd nog een tegentreffer incasseren.Eindstand derhalve 1 – 3. Zo stond de ploeg al in de finale, maar als de laatste wedstrijd gewonnen werd zouden de dames zeker 1e in de poule worden en dat kan schelen bij de poule-indeling voor de finale-avond. Maar inde laatste wedstrijd was Marum VR2 een lastig te bespelen tegenstander. Het zette druk vooruit en speelde fysiek en daar had het team moeite mee. Er werd minder bewogen en te snel werd de bal ingeleverd. Aan beide kanten kwamen er wel kansen, maar de bal ging er niet in. Eindstand dan ook 0 – 0 en met 8 punten uit 3 wedstrijden (doelsaldo +3 (4 – 1)) gaat de ploeg door naar de finale op vrijdagavond 21 december tussen 19:00 – 23:00 uur.

Maurits Beuling