ST Beilen/FIT Boys VR1 speelt geen rol van betekenis op finale-avond Diamant Zaaltoernooi

De Tiemco Maat-equipe van trainer/coach Stoffer Remmelt Kats had zich maandag geplaatst voor de finale-avond van het Diamant De Leyen Zaaltoernooi. Met 8 punten uit 4 wedstrijden werd het 1e in de poule en dat moest toch een voordeel gaan opleveren tijdens de finale-avond. Het werd toch een lastige avond. De ploeg opende de avond tegen GVAC VR1 en de dames waren niet scherp. Te vaak werd er verdedigend niet meegelopen en kon GVAC gevaarlijk worden. ST VR1 had ook kleine kansjes, maar ook voorin was de ploeg niet scherp. GVAC kwam op 1 – 0 doordat een speelster vrij kon inschieten. In de laatste 5 minuten drukte ST VR1 GVAC ver terug en kreeg het ook kansen. De bal wilde er niet in en er werd met 1 – 0 verloren.

Daarna volgde tegenstander DFT/Combiteam, een goed voetballend zaalteam. Ook hier had ST VR1 het lastig en kwam het op 1 – 0 achter. De Tiemco Maat-dames probeerde de 1 – 1 te maken, maar in plaats daarvan viel ook nog de 2 – 0. Het toernooi was al over. Omdat GVAC en DFT al twee keer gewonnen hadden, onderling won DFT van GVAC, speelde DFT de finale en GVAC de troostfinale. De laatste wedstrijd tegen ZVF VR1 was dus om des keizers baard. Toch wilden de dames de avond goed afsluiten en winnen van ZVF. En dat lukte. Er werd vroeg druk gezet en al snel kwam de ploeg op een 2 – 0 voorsprong. ZVF kwam nog even terug tot 2 – 1, maar ST VR1 had het slotakkoord en maakte de 3 – 1. Toch nog 3 punten en een 3e plaats in de poule. Voor de dames rest dit jaar nog het FIT Boys Mixtoernooi op 27 december ’s avonds vanaf 18:00 uur en dat zit het voetbaljaar er op. Begin volgend jaar op 12 en 19 januari is de 8e editie van het ST Beilen/FIT Boys Vrouwen Zaaltoernooi.

De ploeg heeft een succesvol half jaar achter de rug. Herbstmeister op het veld en nog steeds in de beker. Het seizoen begint na de winterstop op 2 februari met een bekerwedstrijd om 14:00 uur uit tegen Musselkanaal VR1.

Maurits Beuling