Strafschoppen beslissen bekerthriller

Onder barre omstandigheden vertrokken de dames van ST. Beilen/Fit Boys zaterdagmiddag naar Musselkanaal voor een bekerwedstrijd in de achtste finales.

Ondanks dat er onderweg steeds meer sneeuw lag hoe dichter we bij Musselkanaal kwamen, kregen we vanuit Musselkanaal te horen dat de wedstrijd doorging. Eenmaal aangekomen bleek het kunstgras op een klein deel na vrij goed bespeelbaar, waardoor de scheidsrechter om klokslag twee uur floot voor het beginsignaal.

Na een aftastende beginfase was de eerste kans voor Beilen/Fit Boys, maar deze werd gekeerd door de keepster van de thuisploeg. Kort daarna was het aan de andere kant wel direct raak: 1-0. We bleven vervolgens onrustig en afwachtend spelen en daar maakte Musselkanaal na een kwartier spelen optimaal gebruik van via een prachtig afstandsschot uit de tweede lijn: 2-0.

Daarna begonnen we ons te realiseren dat als we verder willen in de beker het een stuk beter moest en we begonnen meer te voetballen. Dat leverde de nodige kansen op, maar de keepster van de thuisploeg bleek een sta-in-de-weg. Uiteindelijk scoorden we uit een standaardsituatie de aansluitingstreffer. Uit een hoekschop op maat werd bij de tweede paal de bal binnengelopen: 2-1. Drie minuten later kwam de Tiemco-equipe zelfs op gelijke hoogte. Tot twee keer toe wist de keepster van Musselkanaal te keren, maar bij derde poging belandde de bal in het dak van het doel: 2-2. Daarna waren we zelfs nog dicht bij een voorsprong, maar dat bleek te veel van het goede.

In het begin van de tweede helft wisten we het goede spel, waarmee we de eerste helft waren geëindigd, niet voort te zetten. De grootste kansen waren dan ook eerst voor de thuisploeg, maar een nieuwe achterstand bleef ons bespaard. Halverwege de tweede helft kwamen we weer meer in de wedstrijd, maar ook wij wisten niet te scoren. In de slotfase kon de wedstrijd nog beide kanten op, want Musselkanaal raakte de paal en wij waren via een schot van dichtbij en uit tweede lijn nog dicht bij de winnende treffer.

Maar strafschoppen moesten vervolgens bepalen wie doorgaat naar de kwartfinale van het bekertoernooi. De strafschoppen werden genomen volgens het ABBA-principe. Musselkanaal mocht beginnen en onze keepster leek de eerste direct te stoppen, maar volgens de scheidsrechter was de bal over de lijn: 1-0. ST. Beilen/Fit Boys schoot vervolgens twee keer raak (1-2), waarna Musselkanaal twee keer mocht aanleggen vanaf de strafschopstip. Een van de twee pogingen kwam via de paal terug het veld in: 2-2. De Tiemco-equipe was vervolgens weer twee keer aan de beurt, maar ook bij ons ging een bal mis via het houtwerk: 2-3. Musselkanaal schoot daarna twee keer raak (4-3), waardoor wij de laatste moesten raken om de reeks te verlengen en dat gebeurde (4-4). Daarna moest er om en om een strafschop genomen totdat er een werd gemist. Tot twee keer toe schoten beide teams raak: 6-6. Wij begonnen steeds en scoorden nu ook de 6-7, waardoor de druk weer kwam te liggen op de schouders van een speelster van Musselkanaal. Net als bij de eerste strafschop werd deze gepakt door onze keepster en dit keer oordeelde ook de scheidsrechter dat de bal niet alsnog de doellijn had gepasseerd. Kortom, de strafschoppenreeks gewonnen en de kwartfinale is bereikt.

Volgend weekend wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd. Dan spelen we om 14.30 uur de topper uit tegen Klazienaveen.