ST Beilen/Fit Boys MO15 verliest van de wind in Hoogeveen

De meiden van ST Beilen/Fit Boys MO15 speelden zaterdag de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie in en tegen Hoogeveen. Na een aantal afmeldingen konden we afreizen met een kleine selectie van 12 meiden, voldoende om te spelen. Tijdens het inspelen zou al snel blijken dat het een hele uitdaging zou zijn om er een leuke wedstrijd van te maken omdat er een stevige wind stond op veld 10 van het sportpark in Hoogeveen.

De eerste helft was desondanks leuk om naar te kijken. De meiden van ST Beilen/Fit Boys MO15 hadden licht de overhand maar konden in de eindpass elkaar niet vinden omdat de wind de bal telkens meenam. Wel werden er enkele mogelijkheden gecreëerd maar tot uitgespeelde kansen kwamen de meiden niet. De meiden hadden wel een duidelijke strafschop verdiend omdat Bente in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Helaas was de scheidsrechter een andere mening toegedaan. Omdat het ook verdedigend stond als een huis bij ST Beilen/Fit Boys MO15 werd er gerust met een 0-0 stand.

In de rust was het nog een stukje harder gaan waaien en dat resulteerde er na rust in dat Hoogeveen zonder goed te hoeven voetballen de bal telkens weer voor het doel van ST Beilen/Fit Boys MO15 kreeg. Telkens als de bal weer werd weggewerkt bracht de wind de bal met dezelfde snelheid weer terug. Een bal van Hoogeveen die ver naast leek te gaan werd uiteindelijk door de wind gegrepen en rolde zo het doel in, 1-0. Door de aanhoudende druk op het doel van ST Beilen/Fit Boys MO15 was het wachten op de 2-0 en na een goede actie viel deze niet veel later, 2-0.

Na de 2-0 kantelde de wedstrijd weer een beetje en kwam ST Beilen/Fit Boys MO15 er af en toe gevaarlijk uit. Vooral als de wind even ging liggen kwamen de meiden weer even aan aanvallen toe. Toch wist weer de wind er nu voor te zorgen dat Bente niet kon scoren. Een lobje over de keeper werd door de wind tegengehouden en hierdoor bleef het verschil 2 doelpunten.

De meiden hebben een goede wedstrijd gespeeld en onder andere weersomstandigheden had de uitslag wel eens heel anders uit kunnen vallen. Over een aantal weken kunnen we het thuis nog eens proberen tegen Hoogeveen. Op zaterdag 2 maart speelt ST Beilen/Fit Boys MO15 om 12.30 uur uit in Assen tegen Achilles 1894 MO15-1.