Kansenfestival in Beilen levert ruime zege op voor ST Beilen/Fit Boys VR1

Waar vorige week op zaterdagochtend de geplande topper ‘s middags uit tegen Klazienaveen vrouwen 1 nog werd afgelast vanwege slechte velden – terwijl er de hele dag volop werd gevoetbald in Klazienaveen – stond er dit weekend dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd van 2019 op het programma.

Op een zonnig sportpark in Beilen nam de Tiemco Maat-equipe het op tegen laagvlieger Sweel, maar ondanks de ranglijst herinnerden we ons de lastige uitwedstrijd eerder dit seizoen nog. Destijds werd ondanks een groot veldoverwicht moeizaam met 2-3 gewonnen.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en gaven direct ons visitekaartje af door in de eerste minuut al de score te openen via een hard schot: 1-0. We gingen vervolgens op zoek naar een tweede treffer, maar ondanks de nodige kansen lukte het ons niet om de marge te vergroten. Tegenstander Sweel deed vervolgens uit een van de spaarzame uitvallen hetzelfde wat ze in de eerste onderlinge wedstrijd deden: scoren. Maar dit keer spatte de bal via de onderkant van de lat terug het veld in.

De 4-0 in de maak

Kort daarna kwamen we wel op 2-0 via een bekeken schot vanaf de rand van de zestien en toen zes minuten voor rust ook nog eens de 3-0 viel was de wedstrijd beslist. Uiteindelijk stond er bij rust een 4-0 stand op het virtuele scorebord via een mooi afstandsschot.

In de tweede helft kregen we de nodige kansen om de score op te voeren naar de dubbele cijfers, maar ondanks de nodige mooie uitgespeelde aanvallen hadden we het vizier niet altijd even scherp staan. De 5-0 viel na een kwartier spelen in de tweede helft en tien minuten voor het eindsignaal viel ook nog de 6-0.

Tegenstander Sweel wist daartegenover nauwelijks kansen te creëren doordat we verdedigend goed stonden en wanneer ze wel in de buurt van ons doel kwamen dan liet onze doelvrouw zien een betrouwbare keepster te zijn.

Kortom, een mooie 6-0 overwinning op Sweel. Volgende week spelen wij om 14.00 uur uit in Hollandscheveld. Dan nemen we het op tegen het stugge Hodo vrouwen 1.