ST. Beilen/Fit Boys VR1 blijft op kampioenskoers

Dit weekend stond de uitwedstrijd tegen Hodo in Hollandscheveld op het programma. Weliswaar de hekkensluiter in de competitie, maar gezien het feit dat ze alles met minimale cijfers verliezen waren we wel gewaarschuwd voor een stugge tegenstander.

In de eerste helft lukte het ons niet om de thuisploeg met vlotte combinaties uit elkaar te spelen, want het tempo lag te laag waardoor Hodo niet in de problemen kwam. Op de momenten dat we de bal wat sneller lieten rondgaan ontstond er ook direct gevaar, maar Hodo wist steeds op de juiste momenten een voetje ertussen te krijgen. De grootste kans in de eerste helft was misschien wel voor de thuisploeg, maar onze doelvrouw kwam als winnaar uit de een-tegen-eensituatie met een van de aanvalsters van HODO.

In de pauze spraken we af dat we ons moesten gaan beseffen dat we er een schepje bovenop moesten doen wilden we niet net als eerder dit seizoen onnodige punten laten liggen tegen de andere club uit Hollandscheveld in de strijd om het kampioenschap.

Bij de eerste aanval in de tweede helft toonden de dames van de Tiemco Maat-equipe al direct de boodschap te hebben begrepen, want via een vloeiende aanval werd het vijandelijke doel opgezocht. Het leverde echter geen treffer op. Kort daarna was het wel raak. Uit een afgemeten vrije trap van Van Dijken werd de bal knap met het hoofd in de rechterhoek gekopt door Brink: 0-1. Vijf minuten later viel vervolgens van dichtbij via Mensing ook de beslissing: 0-2.

Het verzet van de thuisploeg was daarmee gebroken en toen er ook nog hands werd gemaakt in het strafschopgebied konden we vanaf elfmeter de marge vergroten. Hilhorst zorgde via een feilloos ingeschoten strafschop voor de 0-3. In de slotfase werd de uitslag nog bepaald op 0-4 door Mensing.

Kortom, opnieuw drie belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. De volgende competitiewedstrijd is een heuse topper op zaterdag 9 maart uit tegen het sterke Weiteveense Boys vrouwen 1. Zij voeren momenteel de ranglijst aan en hebben een punt meer dan wij, maar zij hebben wel twee wedstrijden meer gevoetbald.