ST. Beilen/Fit Boys pakt koppositie na sensationele ontknoping

Met een smalle selectie waren we deze zaterdag afgereisd naar de koploper: Weiteveense Boys. Zij stonden een punt boven ons op de ranglijst, maar ze hadden wel twee wedstrijden meer gespeeld.

In barre omstandigheden met regen, hagel, stevige wind en op een hobbelig veld was de beginfase voor de thuisploeg. Grote kansen leverde dat echter niet op en onze doelvrouw Rianne kende geen problemen met de afstandsschoten.

Na ruim vijf minuten spelen stond voor het eerst deze wedstrijd iedereen op de helft van Weiteveense Boys voor een vrije bal net over de middellijn. Door de wind bleef de bal hangen voor het doel en als een duveltje uit een doosje dook Moniek plotseling op voor de keepster, waarna zij de bal succesvol in het doel verlengde: 0-1.

Vanaf dat moment kwamen we meer in de wedstrijd, maar de kansen waren aan beide kanten schaars. Ook Weiteveen kwam na het verwerken van de tegenvaller meer in de wedstrijd en strafte halverwege de eerste helft zwak verdedigen af: 1-1. De thuisploeg was in deze fase feller en dat resulteerde een paar minuten later ook in de 2-1 voor Weiteveense Boys.

Waar we daarna al een paar keer gevaarlijk opdoken voor het doel van de tegenstander kwam de Tiemco Maat-equipe kort voor rust langszij. Een vrije bal van Mariska zeilde over de doelvrouw van Weiteveense Boys in het doel: 2-2. Dat was tevens de ruststand.

Met een paar omzettingen begonnen we goed aan de tweede helft, maar het lukte ons niet om een derde treffer te maken. Tegenstander Weiteveense Boys creëerde ook geen kansen, maar via een schot vanaf randje zestien kwamen ze wel opnieuw op voorsprong: 3-2.

Daarna golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen op een treffer, maar een doelpunt bleef lang uit. Daardoor leken wij met lege handen naar huis te gaan totdat Moniek een voorzet van van Astrid binnengleed: 3-3. Met deze gelijkmaker dachten we een punt mee naar huis te nemen, maar in de negentigste minuut trokken we alsnog aan het langste eind. Na een terugspeelbal zette Moniek en Elise de keepster van de thuisploeg onderdruk, waarna Moniek raak schoot: 3-4!

Na het laatste eindsignaal van de scheidsrechter volgde een enorme ontlading op zowel het veld als in de kleedkamer, want door deze overwinning nemen we de koppositie over van Weiteveense Boys!

Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen de nummer 4 Hollandscheveld. Eerder dit seizoen verloren we daar onnodig onze enige competitiewedstrijd (1-2) tot nu toe. Kortom, we hebben wat recht te zetten!