Hollandscheveld bezorgt ST Beilen/Fit Boys opnieuw onnodig puntverlies

Na lang onduidelijkheid over het feit of de wedstrijd wel of niet door zou gaan, werd er uiteindelijk enige tijd later dan gepland alsnog gevoetbald. Tegenstander van vandaag was Hollandscheveld en uit hadden we nog onnodig van ze verloren met 2-1.

We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen dan ook al in de tweede minuut op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Elise Boelen kwam de bal via Rachel van Ittersum bij Astrid Snijder, waarna zij raak schoot: 1-0.

Daarna hield de Tiemco Maat-equipe de druk er goed op en kregen we kansen op een tweede treffer, maar Hollandscheveld, dat in de eerste helft al van doelvrouw wisselde, hield met moeite stand. Doordat ons middenveld en onze verdediging goed meededen, kreeg Hollandscheveld in de eerste helft nauwelijks kansen. Tien minuten voor rust verdubbelden we alsnog onze voorsprong wel. Na een goede actie schoot Moniek Brink beheerst raak: 2-0. Dat was tevens de ruststand.

We leken na het beginsignaal van de tweede helft nog met ons hoofd in de kleedkamer te zitten, want kort na rust viel de aansluitingstreffer: 2-1. Daarna pakten we de draad op en creëerden we de nodige kansen om de marge weer op twee doelpunten te zetten, maar we lieten het na om onze voorspong te vergroten.

Twintig minuten voor tijd kwamen we alsnog op 3-1. Wederom verscheen een van onze aanvallers oog-in-oog met de doelvrouw na een goede steekpass van Danitsja. Astrid Snijder bleef vervolgens rustig en schoof de bal beheerst langs de keepster in het doel.

Daarmee leek de wedstrijd binnen, maar waar wij vorige week in de slotfase aan het langste eind trokken, gaven we nu onnodig de overwinning uit handen. Eerst viel uit een bekeken schot in de lange hoek de 3-2 en kort voor het eindsignaal zeilde de bal met de wind eronder ineens over onze doelvrouw in het doel: 3-3. In de resterende tijd probeerden we nog het tij te keren en dat leidde tot een grote kans, maar een sensationele ontsnapping zoals vorige week zat er helaas niet in.

Kortom, opnieuw dure en onnodige punten verloren tegen Hollandscheveld. We blijven echter nog altijd lijstaanvoerder en hebben alles nog in eigen hand. Komende zaterdag zijn we vrij, terwijl we zaterdag 30 maart uit spelen in Veendam om 10.30 uur voor een plek in de halve finale van de beker.