Drs. Vijfje VR6- ST Beilen/Fitboys VR1 zaal

Na een lange winterstop, puntverlies tegen Avanti en de Herauten, was het tijd om toch echt weer eens 3 punten te halen. Dit maal gingen we met zijn vieren naar Groningen. Bij de Ikea pikten we nog 3 spelers op en toen was het nog een klein eindje naar de sporthal. Het laatste stukje wist Elise precies waar we heen moesten, dus uiteindelijk stonden we in een doodlopend straatje. Gelukkig kwamen we nog op tijd aan, waar Ylona ons al op stond te wachten.
Nadat de dames waren omgekleed, konden we gaan warmlopen en kijken hoe we het deze keer gingen aanpakken. De volgende spelers waren aanwezig: Ylona, Sanne, Debora, Rianne Z, Elise en Wieke. Joanne en ik namen de technisch en tactische taken op ons.

Het plan was weer om eerst rustig aan te kijken wat voor team we tegen ons hebben staan en daarop in te spelen. Elise zou in ieder geval wat meer druk gaan zetten op de opbouw van de tegenstander.
Na een slap schot van de tegenstander had Rianne de bal. Ze gooide strak over de grond Elise in en Elise kapt haar tegenstander uit en speelt de goed vrijgelopen Sanne aan in de hoek. Elise komt perfect vrij voor de goal. Waar iedereen de voorzet verwachtte, had Sanne stiekem andere plannen. Ze schoot de bal in de korte hoek binnen, hupsee 0-1.
Een paar minuten later kwam er een te zacht ingespeelde bal van de tegenstander. Ylona kwam goed voor haar man en begon een counter. Ze snelde dwars door het midden naar voren, nam nog een kleine versnelling rechts om haar tegenstander en schoot in de korte hoek binnen. De wedstrijd liep lekker en de spanning viel van onze schouders af.
Het liep zo lekker dat de scherpte er weer een beetje af ging. We gaven de tegenstander af en toe iets teveel ruimte, waardoor we binnen 10 minuten op een 2-2 stonden. De mouwen werden weer opgestroopt, de kansen bleven komen voor Debora en Wieke, maar helaas vlogen ze er steeds net niet in. Gelukkig maakten we voor de rust nog wel de 2-3.

In de rust werden een paar belangrijke punten aangehaald om wat meer doelpunten te creëren. De keeper was 1 van de zwakke plekken, dus bij elke kans wat minder kracht zetten en wat beter mikken. De andere tip was meer ruimte tussen elkaar houden zodat er meer ruimte kwam om te voetballen.

De tips werden aangenomen en het leek af en toe wel een schiettent. Rianne stond haar mannetje de 2e helft en liet zich niet meer passeren. Combinaties werden weer gezocht en er werd leuk voetbal gespeeld. Wieke komt elke week beter in haar spel en je kunt zo zien; daar zit potentie in. De score bleef oplopen tot 2-7, waar nog 1 doelpunt zou vallen deze avond. Debora speelt Elise in, Elise maakt een actie via de linkerkant en geeft het strak voor. Sanne stond al te wachten om het cadeautje uit te pakken en scoorde de laatste van de avond tussen de beentjes van de keeper door.
Het was weer ouderwets leuk voetbal met een mooie 2-8 overwinning. We bedankten het publiek en gingen met een goed gevoel weer naar huis.
Dinsdag 2 april spelen we in de Drenthehal om 20.55 tegen dezelfde tegenstander.

Edwin