ST. Beilen/Fit Boys overtuigend naar de halve finale van de beker

Dit weekend vertrokken we vroeg naar Veendam voor een wedstrijd in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Veendam 1894. We waren gewaarschuwd voor een zware pot, omdat zij in de vorige ronde nog een sterke competitiegenoot van ons uit het toernooi hadden geknikkerd. Daarnaast hadden ze speciaal voor deze wedstrijd de wedstrijd van hun vrouwen 1 verplaatst naar later op de dag, zodat meer dan de helft uit het eerste team mee kon doen in deze bekerkraker.

Doordat we de laatste wedstrijden meer doelpunten incasseerden dan in de eerste seizoenshelft maakten we de afspraak om defensief goed te staan met als doelstelling de nul te houden en ervan uit te gaan dat we altijd en overal wel een keer scoren.

Na veertig seconden liet Elise Boelen, na een schitterende slalom en een geplaatst schot in de lange hoek, al zien dat we overal kunnen scoren: 0-1. Twintig minuten later verdubbelde Danitsja van der Werff, na goed voorbereidend werk van Boelen, de voorsprong voor de Tiemco Maat-equipe: 0-2.

Tien minuten later was het wederom raak. Via een goede vrije bal zette Mariska van Dijken ploeggenoot Boelen vrij voor de doelvrouw van Veendam, waarna zij doeltreffend uithaalde: 0-3. Op slag van rust kwamen we uit bijna een identieke situatie op 0-4. Na een goede pass van Annelotte Hilhorst verscheen Rachel van Ittersum oog-in-oog met de keepster van Veendam, waarna zij de doelvrouw omspeelde en de bal in het lege doel tikte. Daarnaast hield onze defensie onder aanvoering van keepster Rianne Zantinge zoals afgesproken de nul.

We begonnen stroef aan de tweede helft, maar we kwamen ook niet in de problemen. Tien minuten na rust schoot Van der Werff vervolgens met een volley uit een afgeslagen vrije bal alle hoop bij de thuisploeg op een goed resultaat definitief aan diggelen: 0-5. Het slotakkoord kwam tien minuten voor tijd van Astrid Snijder. Na een goede combinatie van Debora Jager en Moniek Brink schoot Snijder vanaf randje zestien de bal tegen de touwen: 0-6.

Ondanks dat we in de slotfase soms onszelf onnodig in de problemen brachten wisten we de nul te houden zoals afgesproken. Kortom, weer een ronde verder in de beker, waardoor we nog op twee fronten meedoen. Op donderdagavond 11 april spelen we de volgende competitiewedstrijd uit tegen NWVV/Titan vrouwen 1.