St Beilen/Fitboys VR1- Drs. Vijfje VR6 zaal

Afgelopen week was het weer zover. We mochten net als de vorige wedstrijd weer tegen Drs. Vijfje VR6, de afgelopen keer werd het een makkelijke 2-8 overwinning.
Tot onze grote schrik moesten we in de blauwe hal wegens een kapotte schuifwand in de groene hal. Het grote probleem is natuurlijk dat daar niet genoeg plek is voor al onze supporters. Gelukkig wist Ylona nog her en der wat banken bij elkaar te scharrelen, zodat er toch meer zitplaatsen ontstonden.

Na een goede warming-up van een minuut of 3 konden we los. Vandaag zouden we flink druk op de tegenstander zetten om extra kansen te creëren. We plukten al gauw de vruchten van onze tactiek, want binnen een minuut of 10 stonden we al op een riante 3-0 voorsprong. Als we wat rustiger in de afronding waren hadden we er zeker nog 3 bijgemaakt. Vele kansen vlogen voorbij, maar ook hele mooie aanvallen. We speelden met goed combinatiespel hun hele achtergoede aan flarden, waarbij Ylona het eindstation was en in de korte hoek raak schoot. De laatste 10 minuten begonnen we wat meer van afstand te schieten en vergaten we te combineren. De kansen kwamen steeds meer bij onze tegenstander. Door balverlies van ons kreeg Drs. Vijfje de bal aan de rechterkant van het veld, snel gaf ze de bal voor en uit een verdekt schot viel de 4-1. Charissa wist dat er een stapje bij moest. Ze begon als een malle druk op de tegenstander te zetten en veroverde de bal, ze nam de bal nog een stukje mee en haalde verwoestend uit. Hupsee 5-1.

In de rust werd er nog flink gewisseld en spraken we af om wat zuiniger met de kansen om te gaan. Verder moesten we het veld wat groter houden en niet steeds de trechter in dribbelen.

De 2e helft begon Drs. Vijfje verrassend goed en hielden ze hun verdediging zo compact, dat we er bijna niet door konden komen. Na een minuut of 10 brak Elise de ban door een solo waarbij ze echt iedereen voorbij speelde en fantastisch scoorde (dat was haar eigen uitleg). De verdediging van Drs. Vijfje speelden we uit elkaar en de doelpunten werden aaneen geregen. Het was nog een minuut of 5 te spelen met Sanne, Elise en Wieke op de bank. Dit zou toch 1 van de wedstrijden moeten zijn waar Wieke een doelpunt kon maken? Wieke gaf zelf aan er niet meer in te willen, want het wou haar vandaag niet zo lukken. Gelukkig is zij niet de baas, dus ze mocht er samen met Elise in. Van achteruit kwam de bal naar Elise en ze maakte een actie naar rechts zodat er op links meer ruimte kwam. Laat daar nou net Wieke een loopactie maken en de bal precies in de loop meekrijgen. Ze bedacht zich niet en knalde de bal in het doel. Het publiek ging uit zijn dak en de bank waar ik gezellig met 3 meiden opzat, was gevlogen. Het feestje werd gevierd alsof we kampioen waren geworden. Tranen van geluk kwamen weer stiekem weer om de hoek kijken en voordat we het wisten werd de aftrap weer genomen. We moesten nog een paar minuutjes en daar maakte Debora goed gebruik van. Ze kreeg de bal op rechts, kapte naar binnen en schoot de bal in de verre hoek. De scheidsrechter vond het mooi geweest en floot voor de 11-2 overwinning.
Na de wedstrijd slingerde Rianne O haar muziek weer aan en het feestje werd verder gevierd in de kleedkamer en later de kantine.
Op naar de volgende wedstrijd.

Edwin