ST. Beilen/Fit Boys VR1 morst en wint

Voor ST. Beilen/Fit Boys stond er afgelopen week twee competitiewedstrijden op het programma. Donderdagavond moest het op bezoek bij NWVV/Titan en zaterdag was het gastheer van Hodo VR1.

NWVV/Titan
De Tiemco Maat-equipe begon goed aan de wedstrijd en leek al snel de score te openen uit een vloeiende aanval, maar de keepster wist met moeite redding te brengen. Ook daarna bepaalden wij het spelbeeld en loerde de tegenstander op een snelle uitbraak. In de tiende minuut leverde zo’n gevaarlijke uitbraak ook direct de 1-0 op.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van haar voorsprong, want na goed onderscheppen van Dewy Kruid hoefde Isa Mensing alleen nog maar een prachtige aanval via Danitsja van der Werff en Astrid Snijder af te ronden: 1-1.

Daarna werden we soms wat te onrustig en gingen we af en toe tegen onszelf voetballen. Het lukte ons niet om een verdiende tweede treffer te maken. De mooiste poging kwam van Mensing via een omhaal uit een hoekschop, maar haar inzet werd geblokt. Ook NWVV/Titan kreeg nog mogelijkheden, maar meer averij liepen we niet op en de resultaatgerichte scheidsrechter floot na 87 minuten verrassend vroeg af.

HODO
Twee dagen later kwam Hodo op bezoek in Beilen. In de aftastende beginfase leverde een slippertje achterin bijna een vroege tegentreffer op, maar gelukkig was de aanvalster van Hodo ook nog niet scherp.

Daarna nam de Tiemco Maat-equipe het heft in handen en in tegenstelling tot donderdagavond werd er nu meer de voetballende oplossing gekozen. Het duurde echter lang totdat de verdiende openingstreffer viel, want de keepster van Hodo wist steeds met haar voeten een tegentreffer te voorkomen. Uiteindelijk was het voor rust alsnog raak. Na een steekpass vanaf het middenveld verscheen Rachel van Ittersum oog-in-oog met de keepster van Hodo. In eerste instantie wist de keepster nog te keren, maar op de rebound van Snijder was de keepster kansloos: 1-0.

Ook in de tweede helft waren we sterker en veelvuldig aan het aanvallen. We hadden echter het vizier niet op scherp staan en scoorden slechts nog een keer. Een kwartier na rust besliste Annelotte Hilhorst de wedstrijd definitief: 2-0. Dat bleek, ondanks de nodige kansen, uiteindelijk ook de uitslag.

Komende week spelen we opnieuw twee wedstrijden. Woensdagavond spelen we thuis voor de competitie om 19.30 uur tegen HOC/Valthermond en zaterdag spelen we wederom thuis. Dan spelen we om 12.45 uur tegen DWP met als inzet een finaleticket van het bekertoernooi.