GAVC VR2 – Beilen/Fitboys VR1 zaal

Na een mooi ritje naar Friesland stond een auto van redbull ons al op te wachten. Gratis blikjes voor iedereen! Gratis klinkt onze studentes als muziek in de oren, dus deze werden gretig aangenomen.
Na het omkleden waren onze dames al aan het stuiteren om te beginnen. Helaas moest er nog gewacht worden op de wedstrijd die nog bezig was. Na het eindsignaal was er weer 5 minuten om ons klaar te stormen voor de wedstrijd.
De tegenstander bleek een team met vrouwen die al wat jaartjes meelopen in de zaal. Dit werd een wedstrijd van ervaring tegen de jonkies. Onze aanvoerster Wieke ging tossen en ondertussen werden de koppeltjes weer gemaakt, het was tijd om te beginnen.

We begonnen de wedstrijd weer vol druk op de tegenstander te zetten. GAVC wist zich er elke keer uit te voetballen en maakten goed gebruik van de ruimtes die er lagen. Zo kwamen er binnen een kwartier een stuk of 5 kansen uit, waarvan ze er 2 wisten te maken. 2-0 achter en we waren een kwartiertje bezig, de stress begon al een beetje toe te slaan.
Gelukkig bleven we ons spelletje spelen en gooide Rianne Z van achteruit een bal op Sanne. Sanne ging de combinatie aan met Charissa, kwam alleen op de keeper af en schoot beheerst binnen. Tot de rust bleven we vol druk zetten en zagen we dat GAVC het conditioneel zwaar had. Tot de rust kwamen er nog kleine kansjes voor beide teams, maar bleef het 2-1.

In de rust werd er gezegd dat we ons eigen spelletje moesten blijven spelen, dan kwamen de kansen vanzelf. Verder moesten we de ruimtes voor onszelf zo groot mogelijk houden.

De 2e helft stonden we klaar om de beginnen, alleen GAVC had nog extra tijd nodig, want ze waren kapot. Daar maakten wij gelijk goed gebruik van. Door goed druk zetten van ons kwam er een lange bal die onderschept werd door Rianne O, ze zag gelijk de ruimte voor een prachtige steekbal op Elise en Elise schoot de bal netjes langs de keeper in het hoekje. De 2-2 was een feit en de 2-3 zat er ook al gelijk aan te komen. Joanne ging op avontuur, gooide haar complete trukendoos open en op 1 of andere manier kwam de bal precies voor de sterke linkervoet van Elise. Elise haalde vol uit en knalde de bal in de linker kruising. GAVC kreeg nog een aantal kleine kansjes, maar Rianne hield de 2e helft haar doel schoon.
De 2-4 was een kopie van de 2-2; Rianne O onderschepte de bal en gaf een steekbal op Elise en Elise poort de keeper van GAVC.
Halverwege de 2e helft begon het blikje redbull van Sanne ook aan te slaan.
Binnen 12 minuten ramde ze uit alle hoeken en standen 4 ballen tegen de touwen. De laatste was 1 om van te genieten. Elise speelde zich vrij en haalde vol uit in de korte hoek, de keeper blokte en de bal stuiterde het veld weer in. Rianne O bedacht zich niet en haalde ook flink uit, de bal vloog keihard tegen de paal en kwam zo opnieuw het veld in, richting Sanne. Sanne deed waar ze de laatste 10 minuten mee bezig was en ramde deze onhoudbaar binnen. Hupsee 2-8. De scheids vond het mooi geweest en blies af voor het einde van de wedstrijd.
Vanavond gaan we 20.00 weer los in de Drenthehal tegen de Golden Oldies VR1. De vorige keer werd het een krappe 3-4 overwinning.

Edwin