ST. Beilen/Fit Boys boekt belangrijke zege

In het overvolle programma van ST. Beilen/Fit Boys stond woensdagavond de competitiewedstrijd tegen concurrent HOC/Valthermond op het programma.

De Tiemco Maat-equipe begon goed aan de wedstrijd en creëerde direct al een paar mogelijkheden, maar het duurde tot de tiende minuut voordat we op voorsprong kwamen. Na een prachtige bal van Debora Jager gleed Isa Mensing de bal knap langs de uitkomende doelvrouw van HOC/Valthermond in het doel: 1-0.

Ook daarna bleven we de bovenliggende partij, maar een tweede treffer bleef ondanks de nodige kansen uit. Daar kregen we kort voor rust bijna de rekening voor gepresenteerd, want HOC/Valthermond kwam gevaarlijk opzetten. Onze doelvrouw Rianne Zantinge wist echter met een knappe redding de gelijkmaker te voorkomen.

HOC/Valthermond begon sterk aan de tweede helft, maar onze verdediging gaf nauwelijks tot geen kansen weg. Een afstandsschot van de bezoekers leek strak in de bovenhoek te belandden, maar onze keepster wist met een prachtige duik opnieuw de gelijkmaker te voorkomen.

Vervolgens scoorden wij uit een counter de 2-0. Na een aanval over veel schijven schoot Danitsja van der Werff de bal geplaatst in het doel. Daarna hadden wij de wedstrijd onder controle en kregen we ook nog mogelijkheden op een derde treffer, maar deze bleef uit. Tegenstander HOC/Valthermond kreeg ook nog mogelijkheden op de momenten dat wij slordig waren, maar dat wisten we defensief dan ook weer goed te herstellen. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning.

Kortom, weer drie belangrijke punten gepakt in de competitie door een goede teamprestatie. Komende zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd. We spelen dan thuis om 12.45 uur tegen DWP voor een plek in de finale van het bekertoernooi.