Strafschoppen beslissen halve finale ST Beilen/Fit Boys VR1

Dit weekend stond de halve finale van de beker op het programma. DWP uit Sintjohannesga kwam op bezoek in Beilen. Die ploeg is dit seizoen nog ongeslagen en heeft een imposant doelsaldo van 117 voor en 6 tegen.

Na een aftastende beginfase bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en dat zorgde voor een interessante wedstrijd. Kansen aan beide kanten werden in het eerste kwartier van de wedstrijd niet benut. Na twintig minuten spelen opende de bezoekers de score via een van hun aanvallers: 0-1.

Daarna golfde de wedstrijd op-en-neer en kregen beide teams kansen, maar zowel de gelijkmaker als een tweede treffer voor de ploeg uit Friesland bleef uit. Op slag van rust leek de Tiemco Maat-equipe langszij te komen, nadat Isa Mensing eerst stuitte op de keepster van DWP schoot Astrid Snijder uit de rebound raak. De scheidsrechter keurde echter helaas het doelpunt af op advies van zijn grensrechter wegens buitenspel.

In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij en creëerden we de nodige kansen op de gelijkmaker. Maar we hadden het geluk niet aan onze zijde, want de ballen gingen naast, werden gekeerd door de keepster of eindigden op de lat. Tegenstander DWP loerde op de counter en was ook een aantal keer gevaarlijk. Een keer leek dat een doelpunt op te leveren, maar net als in de eerste helft, aan de andere kant, volgde de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter en keurde het doelpunt af.

Kort voor tijd kregen we via een vrije trap van zo’n dertig meter van het doel de laatste kans om op gelijke hoogte te komen en met Mariska van Dijken hebben we een specialist in huis. Zij schoot de bal over de doelvrouw van DWP in het doel: 1-1! Door de feestvreugde vergaten we vervolgens even op te letten, waardoor DWP nog een kans kreeg. Deze inzet ging echter naast, waarna de scheidsrechter affloot.

Strafschoppen moesten vervolgens bepalen wie doorging naar de finale van het bekertoernooi. De strafschoppen werden genomen volgens het ABBA-principe. Wij mochten beginnen en er werd feilloos raak geschoten: 1-0. DWP schoot vervolgens twee keer over, waarna wij twee keer mochten aanleggen vanaf de strafschopstip. Een van de twee pogingen ging raak: 2-0. DWP was vervolgens weer twee keer aan de beurt en dit keer schoten ze wel twee keer raak: 2-2. Wij schoten vervolgens een van de twee strafschoppen die volgden raak (3-2), waardoor DWP de laatste moest raken om de reeks te verlengen en dat gebeurde: 3-3. Daarna moest er om en om een strafschop genomen worden totdat er een werd gemist. Wij begonnen en scoorden direct de 4-3, waardoor de druk weer kwam te liggen op de schouders van de keepster van DWP die zelf de strafschop ging nemen. Haar inzet werd knap gekeerd door onze keepster Rianne Zantinge! Kortom, de strafschoppenreeks gewonnen en de finale is bereikt. Op zaterdag 1 juni nemen we het in Zuidwolde op tegen het Friese Oerterp dat ook via strafschoppen de finale bereikte.

Komende woensdag wacht echter opnieuw een belangrijke wedstrijd. Dan spelen we om 19.30 uur in competitieverband de topper thuis tegen Weiteveense Boys.