ST. Beilen/Fit Boys VR1 zet concurrent opzij

Na de prachtige bekerzege van afgelopen zaterdag tegen DWP stond woensdagavond alweer de volgende thuiswedstrijd op het programma. Dit keer kwam concurrent Weiteveense Boys VR1 op bezoek in Beilen.

De Tiemco Maat-equipe begon goed aan de wedstrijd en creëerde direct al een kans, maar een vroeg openingsdoelpunt bleef uit. Daarna nam Weiteveense Boys het initiatief en probeerden zij met goed veldspel ons doel te bereiken. Doordat wij defensief goed stonden, kwamen zij niet verder dan schoten uit de tweede lijn. Deze schoten brachten onze keepster Rianne Zantinge niet in de problemen. Wij loerden op de snelle uitbraak en brachten daarmee Weiteveense Boys een aantal keer aan het wankelen.

Halverwege de eerste helft kwamen wij vervolgens uit het niets op voorsprong. Isa Mensing opende met een fantastisch schot uit de tweede lijn de score: 1-0. Daarna ging Weiteveense Boys nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar onze defensie en middenveld toonde vechtlust en voorkwamen de gelijkmaker. Daarnaast brachten de schoten uit de tweede lijn doelvrouw Zantinge opnieuw niet in de problemen.

In de rust werd er duidelijk gemaakt dat de dames defensief goed stonden, en dat dit spel doorgetrokken moest worden in de tweede helft en dat er dan ook nog meer ruimte voorin zou komen.

In het eerste kwartier van de tweede helft bleef Weiteveense Boys offensief spelen, maar kansen werden er door goed defensief werk van onze verdediging en middenveld niet gecreëerd. Aan de andere kant kregen wij meer ruimte om te voetballen en kregen we ook steeds meer het initiatief in handen. Een kwartier voor tijd verdubbelden we vervolgens onze voorsprong. Nadat de doelvrouw van Weiteveense Boys een vrije bal van Mariska van Dijken losliet, was Mensing er als de kippen bij om in te tikken: 2-0.

Daarmee was het verzet van Weiteveense Boys gebroken en in de slotfase kregen we dan ook voldoende mogelijkheden om de score op te voeren, maar lat, paal en keepster voorkwamen een monsterscore. Uiteindelijk bekroonde Mensing haar dijk van een wedstrijd nog met een derde treffer: 3-0.

Ondanks het drukke speelschema met maar liefst vier wedstrijden in elf dagen en het ontbreken van een paar vaste waarden om uiteenlopende redenen heeft de Tiemco Maat-equipe met hulp van dames uit het tweede elftal als collectief drie belangrijke punten gepakt tegen een sterke tegenstander. Met nog vier wedstrijden te gaan, doet ST. Beilen/Fit Boys nog volop mee om de prijzen. De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 4 mei in en tegen Noordscheschut VR1.