Zakelijke overwinning ST Beilen/FIT Boys VR1.

De eerste van de vijf finales van dit seizoen voor de Beiler voetbalvrouwen stond zaterdag op het programma. ST. Beilen/Fit Boys vrouwen 1 ging op bezoek bij hekkensluiter Noordscheschut en boekte uiteindelijk een zakelijke overwinning.

Noordscheschut begon fel, maar dat leidde niet tot grote kansen voor de thuisploeg. Langzaamaan nam de Tiemco Maat-equipe het initiatief in handen. Dat zorgde ervoor dat binnen tien minuten tot drie keer toe een aanvalster oog-in-oog met de doelvrouw van Noordscheschut verscheen. Zij bleek echter een sta-in-de-weg voor de aanvalslinie van ST. Beilen/Fit Boys. Noordscheschut probeerde vooral via afstandsschoten gevaarlijk te worden. Beide ploegen leken te gaan rusten met eem 0-0 stand. Rachel van Ittersum dacht daar anders over, na een goede actie passeerde zij uiteindelijk de keepster van Noordscheschut: 0-1.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld, met dat verschil dat de thuisploeg nauwelijks nog op de helft van ST. Beilen/Fit Boys verscheen. Maar omdat de Beiler vrouwen ook niet scoorden was het zaak voor hen om alert te blijven. Pas in blessuretijd werd de wedstrijd definitief beslist. Na een uitgespeelde aanval tikte Danitsja van der Werff eenvoudig een voorzet van Moniek Brink binnen: 0-2.

Komende woensdag 8 mei wacht om 19.00 uur de lastige en belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent Klazienaveen VR1 dat tweede staat.