ST Beilen/Fit Boys VR1 verliest van 12 man

De Tiemco Maat-equipe van trainer/coach Stoffer-Remmelt Kats reisde woensdagavond 8 mei af naar Klazienaveen voor de topper tegen de nummer 2. Situatie vooraf: 4 punten meer en een wedstrijd meer. Gelijkspelen of winnen was het enige dat telde. Maar vandaag zou er sprake zijn van een ongelijke strijd, de ST Beilen/Fit Boys VR1 speelde tegen 12 man. En dat werd helaas in de 3e minuut al pijnlijk duidelijk. Bij een aanval van Klazienaveen was de keeper eerder bij de bal dan de aanvaller en kom deze eenvoudig oppakken. De scheidsrechter floot en iedereen op en rondom het veld keek verbaasd, ook de Klazienaveenspelers en -aanhangers. Waarvoor werd er nu gefloten? Penalty? Verbazing alom, maar dit cadeautje vloog wel binnen (1 – 0). ST Beilen/Fit Boys VR1 toonde veerkracht en even later scoorde Astrid Snijder de 1 – 1. Wederom nam Klazienaveen een voorsprong, ditmaal met een prachtige schot in de lange hoek (2 – 1) en weer moesten de Tiemco Maat-dames terug knokken van een achterstand. Dit gebeurde en Moniek Brink maakte de 2 – 2. ST Beilen/FIT Boys had het betere van het spel in deze fase en wilde doordrukken en dit lukte. Nog voor de rust werd het 2 – 3 wederom door Moniek Brink en dat was prima zo voor de thee.

De tweede helft was van ST Beilen/Fit Boys-kant aanzienlijk minder, Klazienaveen speelde fysiek en de dames uit Beilen vergaten te voetballen en gingen te veel mee in het kick and rush voetbal van de tegenstander. Ook in de tweede helft was er een discutabele beslissing van de scheidsrechter. Een Klazienaveentrainer/-leider langs de kant deelde mee dat deze man wel vaker vreemd kon fluiten. Zo ook nu weer. De ST-keeper had de bal vast of op zijn minst haar hand op de bal, maar een Klazienaveen-speelster schopte toch tegen de bal die vervolgens in het doel vloog (3 – 3). Overtreding? Nee, in dit geval niet. Toen ook nog de 4 – 3 viel, was de ontreddering compleet aan ST Beilen/Fit Boys-zijde. Met de moed der wanhoop drongen de dames uit Beilen aan in de hoop wederom de gelijkmaker te forceren. Met de geboden ruimte wist Klazienaveen wel raad. Het maakte de 5 – 3 en vlak voor tijd ook nog de 6 – 3. Tussendoor verdwenen inzetten van Mariska van Dijken 2 keer op het dak van het doel, ging een schot nog op de paal of stond de keeper of een Klazienaveen-speelster in de weg. Teleurstelling bij de Tiemco Maat-equipe, maar ook het besef dat je van 12 man niet kunt winnen.

Het gat is nu nog 1 punt tussen beide ploegen, waarbij Klazienaveen nog een wedstrijd moet inhalen. Zaterdag 11 mei speelt Klazienaveen VR1 uit tegen nummer 3 Weiteveense Boys VR1. Zaterdag 18 mei speelt dit team thuis tegen Sweel VR1 en gaat ST Beilen/FIT Boys VR1 bij ST HOC/Valthermond VR1 op bezoek.