ST Beilen/FIT Boys zaal VR1 wint eenvoudig

De Hup & Fidom Garantiemakelaars-equipe van leider/coach Edwin Roijinga ligt nog op schema voor het kampioenschap in de zaal. En dat is een razend knappe prestatie van dit team dat dit seizoen voor het eerst in de zaal speelt. Met nog 4 wedstrijden te gaan en bij het behalen van minimaal 10 punten is het kampioenschap een feit.

De eerste horde was Drs Vijfje VR7, maar dat bleek geen al te moeilijke hindernis te zijn. Een team van jonge studentes die lieten zien niet al jaren (zaal)voetbal te spelen. Er zat weinig lijn in en ST Beilen/FIT Boys zaal VR1 combineerde er na hartenlust op los. De score liep gestaag op en na 25 minuten spelen stond het bij rust al 10 – 0 op het scorebord.

De enige vraag die het massaal aanwezige publiek zich stelde in de rust: “Gaan de dames de 20 halen?” De tweede helft had keepster Rianne Zantinge niks te doen. Af en toe een spelvoortzetting, maar geen schoten op doel. Bij 16 – 0 stokte de doelpuntenmachine en leek de 20 niet gehaald te worden. Bij 18 – 0 stond de klok op 01:00 minuut en dan kan de scheidsrechter zelf bepalen hoe lang hij nog laat doorspelen. Wieke van Faassen komt overigens ook op het wedstrijdformulier, want zij scoort ook één maal uit een prima aanval. Bij 19 – 0 lijkt de tijd te kort, maar laat de scheidsrechter nog even doorspelen. De ploeg is te gehaast en de 20 wordt daarom niet volgemaakt.

Al met al een makkelijke overwinning en weer 3 puntjes bij het totaal. Nog 7 te gaan, te beginnen woensdagavond 15 mei om 21:00 uur in Groningen tegen directe concurrent voor de titel Drs Vijfje VR9.