ST Beilen/FIT Boys boekt belangrijke uitoverwinning

Dit weekend stond de lastige uitwedstrijd tegen nummer vijf HOC/Valthermond op het programma. Er moest gewonnen worden om in het spoor van de koploper te blijven.

Onder zomerse omstandigheden begonnen we om 14.30 uur aan de wedstrijd. We begonnen niet scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde in de vierde minuut al in een vroege tegentreffer: 1-0.

Daarna kreeg de Tiemco Maat-equipe meer controle over de wedstrijd en kwam het na bijna een kwartier spelen verdiend op gelijke hoogte. Na een prachtige aanval vanaf eigen helft over veel schijven wist Isa Mensing met een steekpass rechtsback Annelotte Hilhorst vrij voor het vijandelijke doel te zetten. De verdedigster schoof op haar beurt de bal beheerst in de verre hoek en rondde daarmee de aanval uit het boekje af: 1-1.

Beilen/Fit Boys bleef de betere ploeg, maar bleek in haar afronding niet scherp. Doordat HOC/Valthermond via afstandsschoten ook onze doelvrouw Rianne Zantinge niet wist te verrassen werd er gerust met een 1-1 stand.

In de tweede helft ging de Tiemco Maat-equipe nadrukkelijk op zoek naar de tweede treffer, maar het kreeg de bal maar niet tegen de touwen. Uiteindelijk wist ons geheime wapen Mariska van Dijken een kwartier voor tijd zoals zo vaak dit seizoen belangrijk te zijn. Met een vrije bal vanaf bijna de middenlijn verraste zij de keepster met een bal in de bovenhoek: 1-2.

Daarmee was het verzet van HOC/Valthermond gebroken en kregen wij de mogelijkheid om de score op te voeren. Kort na de 1-2 zorgde Mensing na voorbereidend werk van Astrid Snijder en Rachel van Ittersum voor de 1-3. Uiteindelijk zorgde Debora Jager, vijf minuten voor tijd, na een afgeslagen doelpoging van Elise Boelen voor de 1-4. Dat bleek uiteindelijk ook de einduitslag te zijn.

Kortom, gedaan wat we moesten doen: winnen. Komende zaterdag spelen we alweer de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Dan komt de sterke nummer drie Drenthina op bezoek in Beilen. Deze wedstrijd begint om 12.45 uur.