ST Beilen/FIT Boys kent goede generale

Dit weekend stond alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. In Beilen kwam nummer drie Drenthina vrouwen 2 op bezoek.

We begonnen heel sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde binnen vijf minuten in het openingsdoelpunt van Rachel van Ittersum na voorbereidend werk van Danitsja van der Werff en Elise Boelen: 1-0. Tien minuten later viel via een actie en doeltreffend schot van Boelen ook al de 2-0.

Kort daarna deed Drenthina iets terug via een goed uitgevoerde counter: 2-1. Veel invloed had dat niet op het spelbeeld, want de Tiemco Maat-equipe bleef veelvuldig met mooie aanvallen het vijandelijke doel opzoeken. Het wist echter niet te missen kansen niet te verzilveren, waardoor het tot kort voor rust spannend bleef. Uiteindelijk wist Van Ittersum met twee treffers op slag van rust een hattrick te maken en zette daarmee de stand op 4-1.

In de rust werd afgesproken de lijn van de eerste helft voort te zetten qua spel en te zorgen dat we nog minimaal drie keer scoren om zo het doelsaldo in ons voordeel te hebben.

We creëerden echter minder kansen doordat Drenthina organisatorisch beter stond. Uiteindelijk kwamen we uit een hoekschop van Van der Werff op 5-1 doordat Annelotte Hilhorst van dichtbij scoorde. Halverwege de tweede helft kreeg Moniek Brink het op haar heupen en schoot ze twee keer vanaf randje zestien knap raak: 7-1. Uiteindelijk bepaalde Janine van Faassen in de slotfase de eindstand op 8-1. Kort voor het eindsignaal kregen Mariska van Dijken en Astrid Snijder een publiekswissel, omdat fit voor hen hun laatste thuiswedstrijd was.

Kortom, een goede afsluiting van de competitie en voor een week weer lijstaanvoerder in de competitie. Volgende week zaterdag wacht een speciale dag, want er is nog een kleine kans op het kampioenschap. Bij puntverlies van Klazienaveen zijn we kampioen en ‘s avonds spelen we om 18.00 uur de bekerfinale in Zuidwolde tegen Oerterp. We hopen dat we dan op jullie steun kunnen rekenen!