ST Beilen/FIT Boys zaal VR1 in zaalthriller naar 1 – 1 tegen Avanti VR2

De Hup & Fidom Garantiemakelaars Beilen-equipe van coach Edwin Roijinga speelt nog 2 competitiewedstrijden en heeft het kampioenschap nog binnen handbereik. In de eigen Drenthehal ontving ST Beilen/FIT Boys zaal VR1 directe concurrent Avanti VR2. Het werd een ware zaalthriller, waarbij de ruim 50 toeschouwers op het puntje van hun stoel zaten. Toen de kruiddampen waren opgetrokken stond het 1 – 1 en dat was voldoende om Avanti op 2 punten te houden met nog 1 wedstrijd te gaan.

De voltallige selectie van Zaal VR1 was aanwezig en dus namen er 5 wisselspelers plaats op de bank. De tribune was afgeladen vol en iedereen ging er eens goed voor zitten. De aanwezigen kregen een hele spannende zaalwedstrijd voorgeschoteld, die alle kanten op kon. Avanti liet zien over een erg goed spelende ploeg te beschikken, met technische vaardige spelers. Maar ST Beilen/FIT Boys had net zoveel zaaltalent en de ongelooflijke drive om voor een goed resultaat te gaan. De ploeg vocht als echte leeuwinnen en ging voor elke bal.

In de 1e helft kon Joanne Nederhoed diep gestuurd worden en met het puntje van haar voet plaatste zij de bal in de verre hoek (1 – 0). De feestvreugde bij het team en op de tribune was enorm. Zou de ploeg vanavond al het kampioenschap binnen halen? Keepster Rianne Zantinge keepte een bere partij en hield menigmaal haar team in de race. Toen Elise Boelen met geel werd weg gestuurd, had de ploeg met een vrouw minder het heel zwaar, maar hield het stand. Zo werd er gerust met een 1 – 0 voorsprong.

Na de rust ging Avanti VR1, dat moest winnen, meer risico nemen en werden ze ook gevaarlijk. maar steeds weer zat een ST Beilen/FIT Boys zaal VR1-speelster of de keepster er tussen. Door de ruimte achterin bij Avanti regen de dames ook kansen, maar Elise en Ylona hadden het vizier niet op scherp staan. Bij één van de vele aanvallen van Avanti VR2 kreeg de spits net te veel ruimte en scoorde prachtige in de kruising, 1 – 1. Niks aan de hand, dit resultaat was ook voldoende. Avanti VR2 zette nog meer druk en liet de keeper meespelen. Dit leidde niet direct tot veel kansen voor Avanti VR2, maar wel voor ruimte voor ST Beilen/FIT Boys zaal VR1. Maar het lege doel werd niet gevonden en zo bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend, maar bleef het 1 – 1.

Volgende week 4 juni om 20:00 uur thuis in de Drenthehal kan dit seizoen voor dit team dat voor het eerst samen in de zaal speelt een geweldige apotheose krijgen. Als het wint van SWZ Bos Sneek VR1 is het kampioenschap een feit. Alle support is welkom!