ST Beilen/FIT Boys VR1 pakt de beker!

ST Beilen/FIT Boys VR1, de bekerwinnaars!

Check alle foto’s op de Facebook-pagina van ST Beilen/FIT Boys.

Zaterdag 1 juni 2019 gaat de ST Beilen/FIT Boys-geschiedenis boeken in als memorabel. Een dag van teleurstelling en grote vreugde. De Autoservice Tiemco Maat-equipe van scheidend trainer/coach Stoffer-Remmelt Kats had nog kleine hoop op het kampioenschap, maar dat vervloog toen duidelijk werd dat concurrent Klazienaveen VR1 geen punten morste. Dan moest het ’s avonds maar gebeuren in Zuidwolde. In de bekerfinale was de ploeg veel beter dan tegenstander Oerterp VR1, maar de bal wilde er maar niet in. Na 90 minuten en veel oponthoud door blessures, onder andere van Debora Jager (gebroken sleutelbeen. Beterschap en sterkte!), moesten penalty’s de beslissing brengen. De eerste twee penalty aan ST Beilen/FIT Boys-zijde gingen mis en na 5 penalty’s stond het 1 – 2 voor Oerterp. De volgende 3 penalty’s gingen onberispelijk binnen, Oerterp miste er één en keeper Rianne Zantinge, die een ijzersterke wedstrijd keepte, stopte er één. En zo kon de ploeg uit Beilen en de vele supporters een feestje vieren. Wat een ongelooflijke knappe prestatie van dit ook wel jonge maar o zo talentvolle team. Gefeliciteerd! De afterparty bij Café Bar Het Zwaantje was gezellig tot in de late uurtjes.

Na een goede busreis en een prima warming up kon, toen de scheidsrechter ook gearriveerd was, de finale van de Noordelijke Districtsbeker beginnen. Al snel werd duidelijk dan ST Beilen/FIT Boys VR1 de bovenliggende partij was. Oerterp VR1 moest vooral verdedigen en had in hun geleende jeugdkeeper een behoorlijke sta in de weg. Eén doelpunt werd nog afgekeurd vanwege buitenspel en bij één inzet was de vraag of de bal over de lijn was, maar de Oerterp-keepster pakte deze voor de lijn. Oerterp beperkte zich tot wat snelle uitvallen en enkele corners. Maar ook aan ST Beilen/FIT Boys-zijde ontpopte de keeper Rianne Zantinge zich als uitblinker en sleepte de ploeg er op diverse momenten doorheen. Er werd gerust met een 0 – 0 stand en iedereen was het er over eens: Deze pot moet je in de reguliere speeltijd beslissen en niet op penalty’s aan laten komen.

De 2e helft begon Oerterp sterk en was zowaar een aantal malen gevaarlijk in de aanval. Maar de ST Beilen/FIT Boys-verdediging en keepster Rianne Zantinge gaven geen krimp. Langzaam maar zeker nam ST Beilen/FIT Boys het heft weer in handen en via de vleugels stichtte het steeds weer gevaar. Op rechts was Astrid Snijder haar directe tegenstander menigmaal te vlug af en op links wisselden Danitsja van der Werff en Rachel van Ittersum de vleugelaanvallen goed af en kwamen ook steeds goed door. Doordat de Autoservice Tiemco Maat-equipe drukte, ontstond er ruimte achterin. Eenmaal was een Oerterp-aanvalster er door, maar zij stuitte op keepster Rianne Zantinge die de ploeg zo in de race hielp. Bij een overtreding net buiten de zestien op Debora Jager viel zij ongelukkig op haar schouder. Het voelde niet goed en zij dacht zelf direct aan een gebroken sleutelbeen. Maar zij bleef bij de wedstrijd en wilde dit niet missen (laten in het ziekenhuis bleek het sleutelbeen toch gebroken. Sterkte en beterschap Debora!). Na 90 minuten moesten er dus penalty’s worden genomen volgens het ABBA-systeem. Zoals gezegd begon de ploeg dramatisch aan deze reeks, maar keerde dit knap om. Mooi was het om te zien dat de stoppende Mariska van Dijken haar penalty knap binnenschoot. En groot was de ontlading toen Oerterp de laatste penalty miste. Wat een prestatie en wat een feest.

Hiermee sluit ST Beilen/FIT Boys dit geweldige seizoen af met een hele mooie prijs. Gefeliciteerd! De terugreis in de bus was super gezellig en het feestje op de markt bij Cafe Bar Het Zwaantje ging tot in de late uurtjes door. En hiermee zit het seizoen er op. Kijken wat volgend seizoen in de 4e klasse zal brengen, maar nu eerst zomerstop.