ST Beilen/Fit Boys MO17-1 wint van DVC’59 MO17-1

Zaterdag 5 oktober stonden de teams van ST Beilen/Fit Boys MO17-1 en DVC’59 MO17-1 tegenover elkaar op sprotpark NoordWest. Ondanks de nodige blessuregevallen en dankzij lastminute hulp van de nodige speelsters uit de jongensteams (dank Tess Nijwening JO13, Tess van Kesteren JO13, Monique Boers JO15) kon er een volwaardig team het veld in.

MO17 2019-2020

Vanaf de aftrap namen de meiden van ST Beilen/Fit Boys het initiatief. De druk op de tegenstander was groot, maar de meiden hadden in het begin met deze onwennige samenstelling moeite om tot echte kansen te komen. Monique kon een aantal keren goed op snelheid langs de tegenstander komen en na een kwartier bereikte ze met een mooie voorzet Bente die goed voor haar man kwam en de bal uit de lucht in het doel tikte. Kort hierna maakte de tegenstander met een mooi afstandsschot al snel weer de 1-1 en konden de meiden weer opnieuw beginnen. Het duurde niet lang en Yvon schoot met een mooi afstandsschot de 2-1 op het bord. Hierna werd er goed doorgedrukt en uit een steekpass van Monique kon Bente ook de 3-1 maken. Met deze stand kon met een goed gevoel worden gerust en leek de wedstrijd binnen.

In de tweede helft wist DVC vaker onder de druk uit te komen en waren ze vaak de bovenliggende partij. De 3-2 was dan ook dik verdiend en de meiden van ST Beilen/Fit Boys moesten nog hard aan het werk. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd toch beslist, Tess N. kreeg de bal aangespeeld en maakte dit goed af, 4-2. Helaas wist ook DVC weer snel te scoren (4-3) en werd het einde van de wedstrijd nog zeer spannend. Uiteindelijk bleven de punten in Beilen.