ST Beilen/Fit Boys MO17 met 1-9 te sterk voor Pesse in de beker.

Zaterdag 19-10 moesten de meiden van ST Beilen/Fit Boys MO17 naar Pesse voor de eerste ronde in het bekertoernooi. Na knap de poule te hebben gewonnen moest de ploeg nu echt aan het werk tegen een andere poulewinnaar, Pesse.

MO17 2019-2020

Na het beginsignaal van de scheidsrechter was het voor beide ploegen aftasten. Over en weer werd een aanval opgezet maar omdat beide ploegen sterk stonden in de verdediging kwamen hier geen kansen uit. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Pesse. De doorgebroken aanvaller kwam 1 op 1 te staan met Lotte maar tikte de bal te hard langs Lotte waardoor ze de bal niet af kon werken in het doel. Na 20 minuten werd Juliët de ruimte ingestuurd en ze maakt het mooi af door de bal over de keeper het doel in te schieten. Toen kort hierna Danitsja de bal op de lat schoot was het eenrichtingsverkeer. Danitsja maakte de 0-2 en Rachel schoot de 0-3 binnen met een hard schot in het dak van het doel. Nog voor rust was de wedstrijd eigenlijk gespeeld door de 0-4 van wederom Danitsja.

De tweede helft was nog maar net op gang toen Ilse allen voor de keeper de 0-5 wist binnen te schieten. Hierna vonden de meiden van ST Beilen/Fit Boys het wel goed en ging het tempo volledig uit de wedstrijd. Pesse kwam er af en toe wel uit, maar een goede verdediging (met een hoofdrol voor Esmee) liet de tegenstander er niet door komen. Tien minuten voor tijd wist Ilse er 0-6 van te maken , maar meteen vanaf de aftrap was de verdediging even niet thuis en maakte Pesse toch een tegentreffer (1-6). Pesse zat er echter volledig door en achterin was er alle ruimte voor de aanvallers van ST Beilen/Fit Boys. Ilse wist nog de 1-7 binnen de schieten en waar iedereen een strafschop verwachte door een overtreding op Ilse, schoot Juliët de 1-8 binnen. In de laatste minuut wist Juliët met een gelukje nog de bal binnen te lopen waardoor uiteindelijk de 1-9 eindstand op de teller stond.