ST Beilen/FIT Boys VR1 gaat te veel mee in fysiek spel HODO VR1 en verliest

De Autoservice Tiemco Maat-equipe speelde een thuiswedstrijd tegen HODO VR1. De wind had grote invloed op het wedstrijdverloop. De eerste helft had ST Beilen/FIT Boys de wind in de rug en speelde op de helft van HODO. HODO kwam er met spaarzame uitvallen een paar keer gevaarlijk uit, maar die mogelijke kansen werden in de kiem gesmoord door de ST-verdediging of keeper Rianne Zantinge. Aan de andere kant regen de kansen zich aaneen en was het wachten op de 1 – 0. Die viel ook en werd gescoord door Moniek Brink. Daarna verzuimde ST Beilen/FIT Boys VR1 de score uit te bouwen. Diverse mogelijkheden en kansen werd niet gepromoveerd tot doelpunt. Bij een uitstekende voorzet van Elise Boelen kon spits Moniek Brink net niet koppen en kwam de bal bij de 2e paal bij de mee opgekomen rechtsback Janine van Faassen. Janine had er niet op gerekend en treuzelde te lang en kon zo niet scoren. Zo werd de rust met slechts een 1 – 0 stand gehaald.

De tweede helft had HODO VR1 de wind mee en zorgde er met de nodige inzet en power voor dat de ST Beilen/FIT Boys-dames niet echt meer aan voetballen toekwamen. Toch kon ook de ST-equipe in de omschakeling gevaarlijk worden en spits Ilse Poorte kreeg een 100%-kans om te scoren maar faalde oog in oog met de HODO-keepster. HODO drukte meer en meer door en met de wind in de rug konden ze steeds vaker gevaarlijk opduiken in de zestien van ST VR1. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de 1 – 1 viel, maar daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld. ST Beilen/FIT Boys VR1 kwam te veel in de duels, ook doordat er vaak te lang gewacht werd met spelen en dan speel je HODO in de kaart. Deze fysieke ploeg vind het heerlijk om één-tegen-één duels uit te vechten en zo trok de ploeg uit Hollandscheveld de wedstrijd naar zich toe en scoorde het de 1 – 2. De Autoservice Tiemco Maat-dames probeerden er nog een slotoffensief uit te persen, maar tot echte 100%-kansen kwam het niet meer. En zo verliet HODO het veld met de 3 punten en liet de ST Beilen/FIT Boys VR1 zonder punten achter.

ST Beilen/FIT Boys VR1 speelt woensdag 5 februari om 19:30 uur de uitwedstrijd tegen Hollandscheveld VR2. Zaterdag 8 februari wacht om 14:00 uur de uitwedstrijd tegen Ruinen VR1.

Verslag: Maurits Beuling